Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

venizelou1

Από τον Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογος Ν. Ερυθραίας λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση καταγγελία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος πρέπει και επιβάλλεται να υπάρχει μια μέρα ξεκούρασης για τον εργαζόμενο και τον μικροϊδιοκτήτη αυτοαπάσχολούμενο καταστήματος λιανικού εμπορίου. Μετά από την εξαήμερη εργασία και την 12ωρη κυλιόμενη βάρδια πρέπει να υπάρχει μια μέρα αφιερωμένη στην οικογένεια του όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Εμπορικος Σύλλογος Ν.Ερυθραίας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

 

Ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας καταγγέλλει τις προσπάθειες των κρατικών μηχανισμών της Περιφέρειας και του Δήμου και τις ενέργειες στήριξης που παρέχουν στους μεγαλεμπόρους τροφίμων

Για πολλοστή φορά χρησιμοποιούνται έωλα επιχειρήματα και πεπαλαιωμένες διατάξεις του διάτρητου νομοθετικού πλαισίου γύρω από το ωράριο και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με έναν και μόνο σκοπό: την εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων και τον έλεγχο της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα.

Ο αυτοαπασχολούμενος έχει ανάγκη μια ημέρα ξεκούρασης την εβδομάδα, κοινή με τα

υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, όπως και ο εργαζόμενος.

Σε μια αγορά που το ωράριο είναι λάστιχο, με 6 ημέρες λειτουργία του εμπορίου και 12 ώρες λειτουργία την ημέρα (σύνολο 76 ώρες), είναι υποκρισία να συζητάμε για μια ημέρα ακόμα και την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Καλούμε το Δήμο Κηφισιάς και την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αττικής να μην προβούν σε καμία ενέργεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης για μικρούς εμπόρους κι εργαζόμενους, ημέρα επαφής με την οικογένεια και την υπόλοιπη κοινωνία

Οι «μουχλιασμένοι» νόμοι του κράτους και οι απαρχαιωμένες αποφάσεις Περιφέρειας και Δήμων να παρθούν πίσω τώρα! Η Κυριακή είναι ημέρα ανάπαυσης και ξεκούρασης. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει την Κυριακάτικη Αργία.

Σε έναν σύγχρονο κόσμο που η τεχνολογία τρέχει, τα e-shop κατακλύζουν την αγορά, είναι παράλογο να θεσμοθετείται  έβδομη μέρα λειτουργίας του εμπορίου.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμεους και μικρούς ΕΒΕ σε κοινή δράση με τους Συλλόγους τους.