Παραγραφή κλήσεων λόγω COVID-19

Κλήση

Η παραγραφή των προσαυξήσεων κλήσεων παράνομης στάθμευσης, μπορεί να γίνει με αιτιολογία τον COVID-19. Αυτό ισχυρίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Επανεκκίνηση τώρα, Γιώργος Παπαδόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 17 Μαρτίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος και με την ιδιότητα του δικηγόρου είπε πως οι πολίτες που έχουν πάρει ειδοποίηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να κάνουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς, αρκεί να καταβάλλουν το αρχικό πρόστιμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για τη στήριξη των κατοίκων της πόλης μας λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία λόγω  COVID-19. Με αυτό το αιτιολογικό μπορεί η Επιτροπή να διαγράψει το πρόστιμο. Ανάλογη στάση έχει πάρει και η ΚΕΔΕ για το θέμα που έχει ανακύψει, όχι μόνο φυσικά στον Δήμο μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος, μπορεί η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου να έχει αντίθετη άποψη για το θέμα, ότι πρέπει δηλαδή να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να προσκομίζονται ανάλογα δικαιολογητικά περί παραγραφής προσαυξήσεων, η απόφαση όμως 14/21 του Δημοτικού μας Συμβουλίου δικαιολογεί αυτές τις περιπτώσεις λόγω της πανδημίας.

Παρεκάλεσε δε τον Δήμαρχο, ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να δέχεται αυτές τις αιτήσεις από τους πολίτες καθώς επίσης να συμπεριλάβει και παλαιότερες περιπτώσεις ώστε να λήξει αυτό το τόσο καυτό θέμα που απασχολεί αρκετούς συμπολίτες μας.