Πόλεμος στις Υπηρεσίες του Δήμου για τις υπερωρίες

kifisia1

Τον περασμένο μήνα το Δοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς ανήρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου μια βαρύγδουπη καταγγελία, που στόχο είχε τον αντιδήμαρχο προσωπικού Βαγγέλη Αυλήτη και τον τρόπο που  χειρίζεται τις υπερωρίες.

Αυλήτης

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στον Δήμο αναφέρουν πως «εδώ και πολύ καιρό αναίτια και αδικαιολόγητα, ανάλογα με τις διαθέσεις του, μειώνει τις ώρες των υπερωριών, οι οποίες είναι βεβαιωμένες από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες…. Με αυτόν τον τρόπο καθυστερεί τη διεκπεραίωση όλων των υπερωριακών μισθολογικών καταστάσεων. »

Ενώ το Σωματείο έχει πραγματοποιήσει, σύμφωνα με την καταγγελία πέντε συναντήσεις για να λύσει το θέμα που έχει προκύψει, ο Βαγγέλης Αυλήτης εμφανίζεται ανένδοτος. Οι εργαζόμενοι παρόλο που έχουν αναφέρει το θέμα στον ίδιο τον Δήμαρχο, Γιώργο Θωμάκο, αυτός δεν έχει λάβει κανένα μέτρο.

katagelia1«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον αντιδήμαρχο Προσωπικού και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Αυλήτη για τις αχαρακτήριστες μεθόδους που χρησιμοποιεί για την ακύρωση καταβολής αποζημίωσης πραγματοποιημένων υπερωριακών ωρών στους υπαλλήλους του Δήμου μας.

Εδώ και πολύ καιρό ΑΝΑΙΤΙΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ανάλογα με τις διαθέσεις του, μειώνει τις ώρες των υπερωριών οι οποίες είναι βεβαιωμένες και υπογεγραμμένες από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, δηλ. τους Προϊσταμένους Τμημάτων και Προϊσταμένους Διευθύνσεων. Ακυρώνει με αυτόν τον τρόπο την ισχύ των υπογραφών τους και καθυστερεί την διεκπεραίωση όλων των υπερωριακών μισθολογικών καταστάσεων.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από πέντε συναντήσεις μαζί του. Στην προσπάθειά μας να εξευρεθεί λύση για το πρόβλημα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του, εμφανίζεται ανένδοτος και χωρίς να δείχνει καμία διάθεση συνεννόησης. Για το θέμα αυτό έχουμε ενημερώσει και τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο.

Η εμμονική του άρνηση διαιωνίζει το πρόβλημα και αποδεικνύει την εχθρική διάθεση με την οποία μας αντιμετωπίζει. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αναταραχή σε όλους τους υπαλλήλους, η οποία δεν βοηθά καθόλου το ήδη βεβαρημένο κλίμα λόγω της δύσκολης περιόδου που ζούμε», καταλήγει η ανακοίνωση-καταγγελία.

Μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, η οποία αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης απάντησε σε τοπική εφημερίδα η οποία δημοσίευσε την επιστολή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όλο το πρόβλημα έχει προκύψει από την μη ύπαρξη ουσιαστικά προεδρείου, μετά από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. και ουσιαστικά μια μικρή κομματική μειοψηφία δημιουργεί το πρόβλημα ενώ οι υπερωρίες καταβάλλονται εντός του επόμενου μηνός από την πραγματοποίησή τους.

Επίσης ανέφερε πως η δημαρχία Θωμάκου είναι η πιο φιλεργατική που γνώρισαν ποτέ οι εργαζόμενοι.

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων τα οποία θεωρούν ότι θίγονται, λόγω «πολιτικών» φρονημάτων, έστειλαν επιστολή στην τοπική εφημερίδα εναντίον του αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυλήτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας του Δήμου Κηφισιάς:

«Μια οφειλόμενη απάντηση στον αντιδήμαρχο οικονομικών και προσωπικού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το να επιτίθεται ένας αντιδήμαρχος σε μέλη της διοίκησης του σωματείου σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Το κακό θα ήταν να μας αποκαλούσε συνεργάτες.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προσωπικού Αυλήτης προσπαθεί να σπιλώσει και να συκοφαντήσει τις δυνάμεις της ΔΑΣ. ΟΤΑ γιατί τον ενοχλεί η στάση μας, το γεγονός ότι δεν βάζουμε την ουρά στα σκέλια. Τον ενοχλεί γιατί δεν τον αφήσαμε, και να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον αφήσουμε και στο μέλλον, να μετατρέψει τις υπηρεσίες του δήμου σε μαγαζάκι του, που θα δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τον ενοχλεί γιατί είμαστε το καρφί στο μάτι του, στις πολιτικές επιλογές του και τις αποφάσεις του. Τον ενοχλεί γιατί κάθε μέρα αποκαλύπτουμε τη πολιτική του με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι όλο και περισσότεροι να τον παραμερίζουν, να τον βάζουν στην άκρη και αυτόν και το κόμμα του.

Ο κύριος Αυλήτης για ακόμα μια φορά επιλέγει να μην απαντήσει για την ταμπακιέρα, για την εφταήμερη εργασία, τα διακεκομμένα ωράρια, την μη χορήγηση των ρεπό ανάπαυσης στο προβλεπόμενο χρόνο, τις καθυστερήσεις στη πληρωμή των υπερωριών τους, την περικοπή τους κατά το δοκούν, αλλά επιλέγει να επιτεθεί και να στοχοποιήσει με συκοφαντίες τους εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο μας προκειμένου να ρίξει τη μπάλα στην κερκίδα.

Να είναι σίγουρος ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Αν σήμερα ο αντιδήμαρχος μας βρίσκει μπροστά του, το επόμενο διάστημα θα μας βλέπει και στον ύπνο του.

Για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου αντιδημάρχου μεγάλη ευθύνη έχει και ο δήμαρχος και τον καλούμε έστω και τώρα να τον μαζέψει. Ο αντιδήμαρχος και συνολικά η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να συκοφαντεί όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο στην αντεργατική τους πολιτική.

Κουμανταδόρους εργοδότες στο σωματείο μας δεν θέλουμε! Δεν δίνουμε και σε κανέναν το δικαίωμα να μας πει το τι θα κάνουμε στο σωματείο όλων των συναδέλφων μας. Κουμάντο να πάει να κάνει σπίτι του.

Του δηλώνουμε ότι είναι τιμή για εμάς, όταν, ένας τέτοιος αντιδήμαρχος μας βάζει στο στόχαστρο του.

Όμως επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και επειδή οι συνάδελφοι οφείλουν να γνωρίζουν για τις πράξεις των εκπροσώπων τους δηλώνουμε τα εξής: Όλα όσα ξαφνικά “θυμήθηκε” αποτελούν νόμιμα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Να μας πει ποια σημεία είναι μεμπτά γιατί αλλιώς συνειδητά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει αντιδήμαρχε. Το ποιος είναι ηθικός και ποιος ανήθικος το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τις πρακτικές της δημοτικής Αρχής που ακολουθεί μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου.

Προσπαθούν να πετσοκόψουν ότι μπορούν, προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, για να τα δώσουν στους εργολάβους που και στο δήμο μας έχουν πιάσει στασίδι.

Τους καλούμε να έρθουν ακόμα πιο κοντά στο σωματείο, να μην φοβηθούν αντίθετα να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ότι τους αξίζει».

Τέλος να πούμε πως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31 Μαρτίου ο αντιδήμαρχος ρωτήθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνη Μήλα για ποίο λόγο κρατάει τέτοια στάση αλλά δεν απάντησε. Επίσης ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης αναφερόμενος στη διένεξη είπε πως αυτά τα θέματα πρέπει να λύνονται υπηρεσιακά και δεν πρέπει να παρεμβαίνουν πολιτικά πρόσωπα στις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων.