Πρόγραμμα 120 ημερών για τον Δήμο Κηφισιάς από τον Βασίλη Ξυπολυτά

xypolytas-pita1

Συνωστισμός στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς με πολλούς καλεσμένους να περιμένουν  αρκετή ώρα να μπουν στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Λάτση, το πρωί της Κυριακής 14 Ιανουαρίου. Και αυτό όχι φυσικά για να πάρουν ένα κομμάτι αλλά για να ακούσουν τις εξαγγελίες του νέου Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά για τις 120 ημέρες της Διοίκησης.

pantelaiimwn-pita-dimou1Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ Κύριλλος  ευλόγησε την βασιλόπιτα και ο Δήμαρχος αμέσως ανέβηκε στο βήμα.

Σε δέκα άξονες δίνει βαρύτητα η Διοίκηση ώστε να μπορέσει άμεσα να πάρει μπροστά ο Δήμος Κηφισιάς και να πραγματοποιήσει ένα άλμα, ένα πέταγμα προς τα πάνω όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυπολυτάς:

  1. Ασφάλεια -Πολιτική Προστασία
  2. Κέντρο της Κηφισιάς
  3. Καθαριότητα
  4. Πράσινο- Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή
  5. Κοινωνική Ευθύνη
  6. Think Tank
  7. Απορρόφηση κονδυλίων
  8. Προσβασιμότητα
  9. Ψηφιοποίηση
  10. Πολιτισμό και Αθλητισμό

Ξεκινώντας από την Ασφάλεια είπε πως ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία για να μπορέσει να βάλει τάξη στο Κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά από την αρχή της χρονιάς. Θα λειτουργήσει με την βοήθεια της Αστυνομίας ένα σώμα Εποπτών για να ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο έχει ολύ λίγα μέλη.

Ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος και ποιο πολλές και συχνές περιπολίες. Παραχώρηση δύο διαμερισμάτων στις Εργατικές Κατοικίες ώστε να μείνουν χαμηλόμισθοι αστυνομικοί με τις οικογένειές τους. Σίτιση όσων αστυνομικών δουλεύουν στην Κηφισιά, ώστε να μπορούν να φροντίζουν την πόλη μας.

Για την Πολιτική Προστασία ανέφερε πως θα ιδρυθεί άμεσα Πυροσβεστικός Σταθμός στην Εκάλη και βάση του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία αλλά και θα ενισχυθεί η Ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών της Κηφισιάς. Επίσης θα μοιραστεί αλάτι σε όλες τις γειτονιές ώστε να έχουν οι κάτοικοι στο σπίτι τους απόθεμα για τα πεζοδρόμιά τους. Αυξήθηκαν άμεσα το οχήματα τα οποία μπορούν να κάνουν εκχιονισμό της πόλης. Τέλος ένα πλήρες πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων της Πολιτικής Προστασίας.

Για το Κέντρο της πόλης είπε πως θα φύγουν όλοι οι κάδοι και θα λειτουργήσουν οι υπογειοποιήσεις τους αλλά θα γίνει και χρωματισμός και ευταξία σε πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους κα. Το Κέντρο της Κηφισιάς είναι το κέντρο της πόλης. Θα φυτευθούν λουλούδια, θα φωτιστούν τα πλατάνια και όλα αυτά με λίγα χρήματα αλλά με φροντίδα όπως πρέπει και αξίζει σε μία κηπούπολη. Το κέντρο της Νέας Ερυθραίας θα ακολουθήσει μετά από τέσσερις μήνες.

filarmoniki-pita1
Η Φιλαρμονική μας πάντα παρούσα

Η Καθαριότητα είναι το μόνιμο πρόβλημα όλων των δημοτών όλων των Δήμων. Ήδη έχουν αλλάξει τα δρομολόγια μεταφόρτωσης των απορριμμάτων και έχουν επισκευαστεί κάποια οχήματα. Θα γίνει σύμβαση με μεγάλη εταιρία που εδρεύει στην πόλη μας ώστε να αντικαθίστανται άμεσα οι φορτωτές και θα ενισχυθούν με ανοικτά φορτηγά για την αποκομιδή των κηπαίων. Επαναπρογραμματισμός των δρομολογίων.

Για το πράσινο είπε πως άμεσα θα δημιουργηθεί με χορηγία ένα μεγάλο πάρκο καθώς και ένα πάρκο τσέπης και αυτό με χορηγία. Επανέρχεται το όνομα της Κηφισιάς ως λουλουδούπολη. Αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων ως τα πρώτα με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Άμεσος φωτισμός των δρόμων με led

Ο πέμπτος άξονας που μπορεί να κάνει την πόλη μας να πετάξει είναι η Κοινωνική Ευθύνη με την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης μας. Έτσι θα λειτουργήσει μια καινούργια δράση το «Μαζί χτίζουμε» με την ενεργοποίηση των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης. Στην πόλη μας ζει περίπου το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας. Ο Δήμος μας έχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης.

Έκτος άξονας η λειτουργία του Think Tank από ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν την γνώση τους.

Η απορρόφηση των κονδυλίων που μέχρι σήμερα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο είναι ο επόμενος άξονας. Εδώ ο Βασίλης Ξυπολυτάς είπε πως ο προϋπολογισμός τρέχει με έλλειμμα 1.300.000 ευρώ και πως αυτός θα ισοσκελιστεί τον ερχόμενο Ιούλιο, άρα τρέχει ο Δήμος με πολύ στριμωγμένα οικονομικά. Ως τότε η πόλη μας θα πρέπει να βρει χρηματοδότηση. Έτσι θα δημιουργήσει και την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Κηφισιάς κατά τα πρότυπα όλων των πόλεων που εξελίχτηκαν και προοδεύουν

gewrgoulis-pita1
Ο Νίκος Γεωργούλης θα παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα της προσβασιμότητας

Ο όγδοος άξονας είναι η προσβασιμότητα στον οποίο άμεσα θα συσταθεί συνεργείο και με την βοήθεια των δύο υποψήφιων συμβούλων ΑΜΕΑ του συνδυασμού του Νίκου Γεωργούλη και του Γεράσιμου Πόλη θα προσπαθήσει να εξομαλύνει και διευκολύνει την διέλευση σε όλους τους χώρους.

 

 

Η Ψηφιοποίηση είναι ένας βασικός άξονας που αφορά τον Δήμο και τους Πολίτες είτε μέσα από τα ΚΕΠ είτε με όλες τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

kalos-dragwna-pita1
Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Καλός, Λίλα Δραγώνα και Έλενη Χρονοπούλου

Ο δέκατος άξονας είναι ο Πολιτισμός στον οποίο εξήγγελλε πως θα ιδρυθεί ένας πολυχώρος Πολιτισμού στο κτίριο της οδού Σπάρτης ενώ  η Τεχνική Υπηρεσία θα μεταφερθεί σε άλλο κτίριο. Άμεσα θα δημιουργηθεί ένα Βιωματικό Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης αλλά και ένα μπαλόνι με δύο γήπεδα μπάσκετ για τις προπονήσεις των ομάδων της Κηφισιάς.

 

Αυτά είπε συνοπτικά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και ζήτησε την συστράτευση όλων των παρατάξεων και των πρώην δημάρχων της πόλης.

papathanasis-dormousis1
Ο Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης δίνει το δώρο που κέρδισε στην πίτα στους εργαζόμενους του Δήμου δια του προέδρου τους Γιώργου Δορμούση

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας ενώ το φλουρί έπεσε στον αναπληρωτή Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, για τον οποίο είπε ο Δήμαρχος πως δεν θα του δώσει δώρο αλλά θα χρειαστεί την βοήθειά του όπως και όλων των άλλων υπουργών της Κυβέρνησης για να υλοποίησει το πρόγραμμά του.

 

 

 

Καλεσμένοι επίσης ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογιώργης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Ζωή Ράπτη, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόρδαςypourgoi-pita1

Από την Περιφέρεια παραβρέθηκαν η αντιπερειφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θάνος Ασκητής. Επίσης οι τέσσερις πρώην δήμαρχοι Βασίλης Βάρσος, Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Νίκος Χιωτάκης και Γιώργος Θωμάκος.

4-dimarxoi1
Ο Βασίλης Ξυπολυτάς με τους 4 πρώην δημάρχους Γιώργο Θωμάκος, Βασίλη Βάρσο, Βάσω Σπηλιωτοπούλου και Νίκο Χιωτάκη
Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση και την ομιλία Δημάρχου στο link του Δήμου Κηφισιάς

https://www.facebook.com/kifissia.gr/videos/735257708233200