Σιδερένιος κ. Δήμαρχε

thomakos1

Την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη ασθένεια και ίασή του από τον κορονοϊό μετέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 10 Νοεμβρίου.

Ο κ. Θωμάκος θέλησε να μοιραστεί αυτήν τη περιπέτεια της υγείας του για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, λέγοντας πως μπορεί να είσαι πλήρως εμβολιασμένος και να κολλήσεις τον ιό, το πιο πιθανόν όμως είναι πως η ασθένεια θα είναι ήπιας μορφής και δεν θα υπάρξει διασωλήνωση. Ο Δημάρχος είπε πως βρέθηκε 12 ημέρες στην 7η Παθολογική Κλινική του Σωτηρία και οι γιατροί τον διαβεβαίωναν πως όλες αυτές τις ημέρες κανείς ασθενής εμβολιασμένος δεν έμπαινε στην εντατική διασωλήνωμένος.

Ο πυρετός, είπε ο κ. Θωμάκος, έπεσε σχεδόν αμέσως γιατί υπάρχουν πολλά αντιπυρετικά φάρμακα και αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα. Το πρόβλημα είναι πάντα η παροχή οξυγόνου, στην οποία υπάρχουν πολλά στάδια μέχρι να φτάσει η στιγμή της απεχθούς διασωλήνωσης. Ένα άλλο κρίσιμο σημείο ήταν η απόφασή του να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, πράγμα που οι οικογενειακοί ιατροί τους οποίους συμβουλεύτηκε δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν. Αν είχε αργήσει περισσότερο μπορεί να υπήρχαν περισσότερες επιπλοκές. Εξήρε τη στάση του ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει πλέον εξειδικεύσει τις πληροφορίες του για κάθε περίπτωση και ήταν αυτή η πληροφόρηση που τον ώθησε να περάσει το κατώφλι του νοσοκομείου. Από τη στιγμή όμως που εισήχθη, αντιμετώπισε την ολόψυχη προσήλωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, όπως και σε όλη την Ελλάδα έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα στην Κηφισιά και θα επιδιώξει ως Δήμος να υπάρξει μόνιμη βάση του ΕΟΔΥ για ανίχνευση κρουσμάτων, σε δομή του Δήμου.

Του ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατός και να μπορέσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με την έξαρση του κορονοϊού να κάνει το καλύτερο για την πόλη μας και τους δημότες της.