Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου

χρήματα

Αγαπητή  ΚΗΦΙΣΙΑ

Πριν από λίγες ημέρες  έλαβα από επιστήθιο φίλο και συντοπίτη μας  μια επιστολή που μου εκθέτει της  “Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου”  όπως τις αποκαλεί, που τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες  και πολύ επίκαιρες λόγω των συνεχών  “εξελίξεών” μας.

Σας αποστέλλω τη σχετική επιστολή , υπογεγραμμένη  όπως ακριβώς μου εστάλη και την δημοσιεύετε στην έγκριτη εφημερίδα σας εάν νομίσετε και εσείς ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας και βέβαια “ευκαιρία” για προβληματισμό …

Με  εκτίμηση

Μιχ.  Αποστολίδης

 

Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου

Ο κ. Κίσινγκερ μεταξύ άλλων είχε πει:  ” Ή Ελλάδα πρέπει να αλλάξει Λαό”.

Ο κ. Λοβέρδος, όταν ήταν Υπουργός, σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο  είπε για τους συνταξιούχους επί λέξει:  “Μα δεν πεθαίνουν  κιόλας”.

Ο κ. Σημίτης κάποτε έκρινε ότι ζούμε πολύ.

Ο κ. Τόμσεν μας είπε ότι είμαστε Βαλκάνιοι και τα τριακόσια ευρώ μας φθάνουν.

Η κα Ξαφά, σύμβουλος οικονομικών της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη υπερθεμάτιζε για το κόψιμο των συντάξεων.

Κόβουμε λοιπόν τη σύνταξη των ανθρώπων ρίχνοντάς τους στη δυστυχία και την απελπισία για να τους κάνουμε έτσι να πεθάνουν πιο γρήγορα. Τους γέρους τους εξοντώνουμε. Οι νέοι φεύγουν. Η υπογεννητικότητα και οι αυτοκτονίες θερίζουν. Με την αθρόα εισβολή και των ξένων η εντολή Κίσινγκερ υλοποιείται.

Στη Χώρα μας έχουν ξεπουληθεί τα πάντα, σαν να ήταν περιουσία του πατέρα τους:

Λιμάνια, αεροδρόμια, επικοινωνίες, ενέργεια, ορυκτά, νερό, δρόμοι, τουριστικά ακίνητα, τράπεζες, μεταφορικά μέσα, τα πάντα, κάθε πηγή πλούτου.    Έμειναν μόνο οι ιδιωτικές περιουσίες που κι αυτές τις αρπάζουν με πλειστηριασμούς, βάζοντας φόρους  που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Στο σχέδιο συμμετέχουν και οι τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια, τα οποία πώς να πληρωθούν.

Οι Έλληνες για να επιβιώσουν πουλάνε τα σπίτια τους τα οποία αγοράζουν ξένοι.  Με αυτά λένε ότι γίνονται επενδύσεις .Για τον ξένο αγοραστή βέβαια είναι επένδυση, όμως για τον Έλληνα πωλητή και τη χώρα είναι ξεπούλημα Ελληνική γης και αυτό είναι έγκλημα.

Λένε ότι η οικονομία πάει καλά. Πώς; Με το τίμημα του ξεπουλήματος  ή με την σκοπίμως καταστροφική υπέρ φορολόγηση;                                                                                      Και πώς γίνεται και το Δημόσιο χρέος συνεχώς αυξάνεται;  Τα ξένα συμφέροντα στην Ελλάδα, ο πλούτος που αποκομίζουν πάει έξω κι εδώ μένουν κάποια τιποτένια  μεροκάματα για απασχολήσιμους δούλους. Κατά την Washington Post  έχουμε καταστραφεί τελείως σαν να βγήκαμε από πόλεμο και μιλάνε για 40 ακόμη χρόνια λιτότητας και βλέπουμε.

Το Forbes έγραψε: Η Ελληνική οικονομική καταστροφή είναι μεγαλύτερη από το “κραχ”  των Η.Π.Α του 1929 . Οι γερμανικές εφημερίδες σχολιάζουν ότι η Ελλάδα κατάντησε πτωχοκομείο. Όλα αυτά στο όνομα μιας φτιαχτής κρίσης χρέους όπου όλοι, κράτη και πολίτες, χρωστάνε.  Αλήθεια σε ποιον;   Τη Μακεδονία την ξεπουλήσαμε.  Κάτι ακούστηκε για τα σύνορα με την Αλβανία. Στη Θράκη και στο Αιγαίο οι Τούρκοι αλωνίζουν.

Ψηφίσαμε και Νόμο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Προφανώς κρίνουν ότι αυτά αποτελούν σωστό οικογενειακό περιβάλλον και πρότυπο για τα παιδιά.

Το Spiegel έγραψε: Αποστολή εξετελέσθη, η Ελλάδα πεθαίνει.

Με το άρθρο αυτό γίνεται φανερό ότι η καταστροφή και το ξεπούλημα ήταν προσχεδιασμένα και όχι αποτέλεσμα τύχης ή ανικανότητας. Πρέπει λοιπόν να συγχαρούμε όλους όσους κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, διότι αυτό είναι δικό  τους κατόρθωμα.

 Όλοι τους διαδοχικά ξεπούλησαν, διέφθειραν και κατέστρεψαν ένα – ένα τα στηρίγματα αυτής της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο και τις εντολές των επικυρίαρχων.

Το σχέδιο εκτυλίχθηκε σε τέσσερις κύριες φάσεις:                                                              Πρώτον. Καταστράφηκαν οι παραγωγικές δυνατότητες. Η μεταπολίτευση παρέλαβε την οικονομία με ρυθμό ετησίας ανόδου 8% , 0% ανεργία και ελάχιστο Δημόσιο Χρέος.Τότε με την πρόφαση του πληθωρισμού ανέβασαν τα επιτόκια, ειδικά το υπερημερίας στο 45%, ψήφισαν τον νόμο για τα πανωτόκια και έτσι μέσω των τραπεζών διαλύθηκαν όλες οι Ελληνικές Βιομηχανίες  όπως  Χρωπεί, Πειραϊκή Πατραϊκή, Αιγαίον, Ιζόλα, Πίτσος και άλλες  περισσότερες από ενενήντα, χωριστά οι περιφερειακές τους,  οι οποίες όμως έδιναν δουλειά και με τις εξαγωγές τους στήριζαν το εμπορικό ισοζύγιο. Παράλληλα θεσμοθετήθηκε ένα πλαίσιο γραφειοκρατικό και φορολογικό  τέτοιο που αποκλείει κάθε ελληνική δραστηριότητα, οι δε Έλληνες έμαθαν να μισούν όποιον δημιουργεί και προοδεύει.

Δεύτερον.  Προωθήθηκε ο κομματισμός, η διαφθορά και ο καταναλωτισμός με εύκολο χρήμα και μάλιστα δανεικό από κράτος και πολίτες.

Τρίτον. Όταν το χρέος έφθασε στο κατάλληλο ύψος για τη συνέχιση του σχεδίου, αρπάξανε τις αποταμιεύσεις των ανθρώπων με το χρηματιστήριο αφήνοντάς τους με χρέη και υψηλή ανεργία. Τότε χάθηκαν και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Οι διορισμένες Διοικήσεις τους αγόραζαν μετοχές για να ανεβαίνει το Χρηματιστήριο να λένε έτσι ότι η οικονομία πάει καλά και να παρασύρεται ο κόσμος στην παγίδα.

Με τη ληστεία του Χρηματιστηρίου η συμμορία που μεθόδευσε την καταστροφή μας πήρε πίσω βιαίως τα χρήματα που μας είχαν δανείσει και μας άφησε το χρέος για να το πληρώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι το εμφανιζόμενο χρέος είναι προϊόν απάτης και όχι πραγματικό.

Μέχρι εδώ έχουν ανατρέψει τις δυνατότητες, διέφθειραν τους Έλληνες, υπερχρέωσαν τη Χώρα και μάζεψαν το χρήμα. Μένει τώρα η διάλυση.

Τέταρτον.  Για το χρέος ξεκίνησε η λιτότητα, η υπέρ φορολόγηση και το ξεπούλημα. Όμως παραγωγική βάση δεν υπάρχει και οι πηγές πλούτου έχουν ξεπουληθεί. Έτσι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ μικρός και υπολείπεται της δυναμικής ανόδου του χρέους.                   Συνεπώς αυτό, παρά τις θυσίες, συνεχώς μεγαλώνει και η πορεία αυτή είναι μη αναστρέψιμη.

Έχουν δεσμευτεί για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, όπως φαίνεται, μέχρι τέλους  των Ελλήνων; Είδη είμαστε ένα κράτος με κακοπληρωμένους και κομματισμένους υπαλλήλους, σερβιτόρους, γκαρσόνια και εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Γίναμε δηλαδή ένα κράτος δούλων από το οποίο οι νέοι φεύγουν  και η υπογεννητικότητα οδηγεί σε πληθυσμιακή κατάρρευση.  Μα ένα Έθνος που φθίνει  δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα χρέος που διαρκώς μεγαλώνει.  Όσο για την έξοδο από το Μνημόνιο είναι χαρακτηριστικό το Σκίτσο της Guardian  που δείχνει έναν σκελετό να χορεύει πάνω σε έρημα αποκαΐδια. Οι μεγαλόσχημοι ξένοι που μας χαϊδεύουν τα αυτιά είναι αυτοί που μας πίνουν το αίμα. Όσοι ωφελούνται μας επαινούν.  Άμα θα τα έχουν πάρει όλα θα μας πετάξουν στον Καιάδα.

Παράλληλα άνοιξαν τα σύνορα και ανεξέλεγκτα πλήθη ανθρώπων καταλαμβάνουν τη χώρα μας. Τόσο αίμα Ελληνικό, τόση Ιστορία, ποιος να τα σεβαστεί σήμερα; Οι Νεοταξίτες  για  Θεό έχουν την τσέπη τους και για πατρίδα το τομάρι τους.

Γεια σου λοιπόν Ελλάδα, γιατί με τις συμφορές που σου απεργάζονται, ό ,τι απομείνει από σένα θα είναι σε ξένα χέρια με πολυεθνικούς κατοίκους και τους Έλληνες φθίνουσα μειοψηφία.

Μίλτος  Μαζαράκης