Σκουός, ένα παραγνωριμένο άθλημα

SQUASH

Είναι μακριά ο Πειραιάς; Ένα τρένο δρόμος και στην άκρη του μπορούν οι νεαροί επίδοξοι αθλητές από 6 έως 19 ετών να ανακαλύψουν  20 με 22 Δεκεμβρίου ένα σχετικά παραγνωρισμένο για την Ελλάδα άθλημα, το σκουός, σε μια ανοιχτή για όλους εκδήλωση, στην Ακτή Περικλέους (πύλη Ε1).

Πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων Τοιχοσφαίρισης (SQUSH), ο Διονύσης Σταθόπουλος, γνωστός μας στην Κηφισιά από τα Εκπαιδευτήρια Πόλκα Φροέλεν, στηρίζει την προσπάθεια του Wave Club για γνωριμία με το άθλημα. Στην ανοιχτή συνάντηση θα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο σκουός και να ζήσουν γιορτινές στιγμές στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ που θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 3.00 – 6.00 το απόγευμα.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης τα αδέλφια πρωταθλητές Ελλάδας, Κωνσταντίνος και Ελίζα Καργιώτη.

“Το σκουός στο εξωτερικό ονομάζεται “συνδυασμός σκάκι με μποξ”, αναφέρει ο Κωνσταντίνος, ενώ η Ελίζα προσθέτει  “το σκουός πλάθει παιδιά με γρήγορα αντανακλαστικά ως αθλητές και ως πολίτες”.

Ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε και στην Ελλάδα να πετάμε μπαλάκια στον τοίχο, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού, είτε απλής άθλησης και ψυχαγωγίας.  Δειλά δειλά αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερα γήπεδα σκουός και στα βόρεια προάστια.