Συναυλία κάτω από τ’ αστέρια

ai-giwrgis-melwdies

 Με την τόσο όμορφη, γλυκυτάτη αρμονία του Intermezzo” της Cavalleria Rusticana του Pietro Mascagni  θα σας υποδεχτεί η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς στη συναυλία της, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Κοκκιναρά (Πολιτεία).

Μια συναυλία για κλαρινέτο και έγχορδα με μουσική συνθετών του 20ου κυρίως αιώνα (Gordon Jacob, Nino Rota, George Gershwin, Glenn Miller, Ennio Morricone κ.ά.)

To “Intermezzo” του Mascagni θα ακολουθήσει το Concertino” για κλαρινέτο και έγχορδα του Άγγλου συνθέτη Gordon Jacob (πάνω σε θέματα του Giuseppe Tartini).  Πρωταγωνιστής σ’ αυτή τη σύνθεση, το κλαρινέτο του σολίστα Γιάννη Σαμπροβαλάκη, με το χαρακτηριστικό σκούρο, μελαγχολικό αλλά και ενίοτε παιχνιδιάρικο χρώμα του.

Ο G. Jacob (1895 – 1984) διακρίθηκε επίσης ως ενορχηστρωτής δημοφιλών μελωδιών (κυρίως για το BBC), οπότε δεν θα φανεί αταίριαστο το υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς που περιλαμβάνει κυρίως ενορχηστρώσεις γνωστών κινηματογραφικών θεμάτων. Μουσική που ευχόμαστε να μας ταξιδέψει και να γεμίσει την ψυχή όλων μας με ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση.

Μετά από τις εμφανίσεις  του Ιουλίου του 2006  και του Ιουνίου του 2017, η Ορχήστρα μας επιστρέφει στον  Άγιο Γεώργιο Κοκκιναρά χάρη στη συνεργασία μεταξύ του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» και του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», ο οποίος ως κύριο σκοπό έχει «την σύσταση, διατήρηση και οικονομική υποστήριξη ορχήστρας στην πόλη της Κηφισιάς».

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε μια αναγνώριση, την υποστήριξη σ’ αυτή τη συναυλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γ. Θωμάκου, ο οποίος από την ίδρυση του Συλλόγου ήταν δίπλα μας.  Ήδη ως Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Χιωτάκη και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) με την πρώτη συναυλία της Ορχήστρας στο χώρο αυτό το 2006, διέθεσε δύο λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού από το Δημαρχείο έως το Παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Προσδοκώντας να σας χαιρετήσουμε από κοντά, με την ευκαιρία αυτή, Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Φραντσέσκο Βιανέλλο

 Πρόεδρος του Συλλόγου

«Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς»