Με Λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στη Λίμνη Κεφαλαρίου

theofaneia-22
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, την αντιδήμαρχο Νινα Βλάχου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Ζαπάντη και τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Παπαδόπουλο

Υπέροχος ανοιξιάτικος καιρός υποδέχτηκε τους πιστούς που ήρθαν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη δοξολογία και τον Αγιασμό των Υδάτων στη Λίμνη Κεφαλαρίου, το πρωί των Θεοφανείων Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Παρόλες τις ανησυχητικές προβλέψεις και υπό τη μελανή σκια του θανάτου ενός Δημοτικού Συμβούλου, του Αντώνη Ελευθεράκη από κορονοϊό, η καθιερωμένη γιορτή της Κηφισιάς στη Λίμνη Κεφαλαρίου συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Ο εφημέριος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, έριξαν το Σταυρό στην Λίμνη και πιστός στην παράδοση ο Γιάννης, υπάλληλος του Δήμου, έπεσε στο νερό και τον έπιασε.

Η τελετή είχε όπως πάντα και τη συνοδία της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό την διεύθυνση του μαέστρο της Φίλιππου Χίου. Στην πολυφωτογραφημένη γέφυρα της Λίμνης ανέβηκαν μόνο ο ιερέας, ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι της Κηφισιάς ενώ υπήρχε αυστηρή σύσταση για την τήρηση αποστάσεων. Μάλιστα στον Ιερό Ναό δεν έμπαινε κανείς αν δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. theofaneia-filarmoniki1

Η Λίμνη Κεφαλαρίου με το καινούργιο της απόκτημα, τον καταρράχτη, όπως ήταν παλιά, εντυπωσίασε τον κόσμο. Ελπίζουμε να κρατηθεί έτσι όμορφη όπως την είδαμε σήμερα και την ευχαριστήθηκαμε.

Γιάννης Γρηγοράκος

Φωτογραφίες και βίντεο Φλώρα Μυρσαλιώτου