Τιμή και δόξα στους ήρωες του ‘21

labara1

Λαμπρή μέρα μετά την καταιγίδα η 25η Μαρτίου στην πόλη μας και σε όλη την Ελλάδα. Επιτέλους μπήκε η άνοιξη που τόσο καιρό περιμέναμε με λαμπρό ήλιο με χαμόγελα και αισθήματα χαράς και λύτρωσης.antidhmarxoi1

Η αισιοδοξία από τα νιάτα που παρέλασαν στην μπροστά από του επίσημους στην παρέλαση στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Ερυθραία ήταν πασιφανής.

Η μέρα ξεκίνησε με την δοξολογία στην Βαγγελίστρα στην μητρόπολη της Νέας Ερυθραίας, η οποία είχε ντυθεί γιορτινά με σημαίες να κυματίζουν και κόσμο να προσπαθεί να «πιάσει» ένα καλό σημείο για να θαυμάσει το «καμάρι» του.thomakos-parelasi1

Ο Δήμαρχος της Κηφισιάς, ο Γιώργος Θωμάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αρχίζοντας από το δράμα της Ουκρανίας και την ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή.

Μίλησε για την αρχή της Επανάστασης στις 17 Μαρτίου του ’21 στην Αρεόπολη και τους Μανιάτες με τον Πετρόμπεη, για τον Γέρο του Μοριά, τον Κολοκοτρώνη και την ανάγκη για ενότητα, για την μεγάλη καταστροφή 100 χρόνια αργότερα στην Σμύρνη και τον ξεριζωμό χιλιάδων ελλήνων αλλά και την γέννηση της Νέας Ερυθραίας και τις μεγάλες εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος μας.

Η Φιλαρμονική μας άνοιξε και έκλεισε την παρέλαση με τον μαέστρο της τον Φίλιππο Χίου να ανεμίζει την πακέτα τουxiou1.tympana1

trompeta1Πρόσκοποι, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, αθλητικοί σύλλογοι πέρασαν περήφανα μπροστά από τους επίσημους, με το Αναξαγόριο Λύκειο Νέας Ερυθραίας να σκορπά ρίγη συγκίνησης ανεμίζοντας τιςproskopoi1 σημαίες των συλλόγων της Νέας Ερυθραίας, όπως τις έφεραν από τα ματωμένα χώματα οι πρόγονοί μας.

oedd1epilekto1Με τις σειρήνες να αντηχούν, το μηχανοκίνητο τμήμα των Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών πέρασε κλείνοντας την πομπή δίνοντας το παρόν σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που έχει περάσει αυτή η πόλη.

Μετά την παρέλαση το επίλεκτο χορευτικό τμήμα του Βικέλα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και δόθηκε κέρασμα στο παρκάκι Ελευθερίας, δίπλα στο  το οποίο όπως είπε και ο κ. Θωμάκος σύντομα θα παραδοθεί στις νεώτερες γενιές των Ερυθραιωτών.