Vertigo στο ΙΣΟΓΕΙΟ Στα όρια της ισορροπίας και της αστάθειας

γλυπτο
Η Τζίνα Δελλασούδα, η Κλεοπάτρα Κωδούνα και η Μυρσίνη Βαρδοπούλου. Και οι τρεις τους ζωγράφοι και φίλες από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Στη μέση γλυπτό της Κλεοπάτρας.

Γράφει η Μάρθα Φωτοπούλου  

Μια πρόσκληση από το Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ στη Κηφισιά (Αγίου Δημητρίου 14) είναι πάντα ευπρόσδεκτη.  Ο λόγος;  Μα κάτι διαφορετικό ποιοτικά και καλλιτεχνικό θα γνωρίσεις.  Έτσι, το βράδυ της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής και χαρακτικής της Κλεοπάτρας Κωδούνα, με τίτλο Vertigo.  O χώρος του ΙΣΟΓΕΙΟΥ είναι ιδανικός για εκθέσεις, αλλά και για κάθε άλλου είδους εικαστικής παρουσίασης.   Vertigo είναι η ψευδαίσθηση της κίνησης.  Όπως μας λέει η ίδια η καλλιτέχνης «τα γλυπτά μου και τα χαρακτικά μου, προκαλούν ακριβώς αυτήν την αίσθηση στους θεατές, παίζοντας με την ισορροπία και την αστάθεια, με τη χρηστικότητα και τα υλικά.  Η λαμαρίνα, το σίδερο, το χαρτί και το φως, συνθέτουν μια έκθεση  στο όριο του ιλίγγου».

Η Κλεοπάτρα Κωδούνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών ζωγραφική με τον δάσκαλο Νίκο Κεσσανλή, γλυπτική με το δάσκαλο Ευθύμιο Πανουργιά.  Παρακολούθησε επίσης το Εργαστήριο Χαρακτικής με το δάσκαλο Θανάση Εξαρχόπουλο και το Εργαστήριο Σκηνογραφίας με δάσκαλο το Βασίλη Βασιλειάδη.  Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.  Στα εγκαίνια γνωρίσαμε και το καμάρι της, το γιο της, που κυκλοφορούσε με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι αποθανατίζοντας τη μητέρα του μαζί με τα έργα της και τους παρευρισκόμενους.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.