Ένα στολίδι στην Κάτω Κηφισιά

2ο Νηπιαγ 1

Εγκαινιάσθηκε το 2ο Νηπιαγωγείο στην Κάτω  Κηφισιά, στην οδό Κέδρου 2, σε ένα πραγματικά όμορφο περιβάλλον, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Ο πατέρας Θεόδωρος Γρύλλης πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας του Αγίου Γεωργίου τέλεσε τον αγιασμό του σχολείου.2ο Νηπιαγ 3

Το 2ο Νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε από το σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού στην Κάτω Κηφισιά πριν ένα μήνα στο κτίριο το οποίο είχε δωριθεί μετά τους σεισμούς του 1999 στο Δήμο Κηφισιάς, επί Δημαρχίας Βασίλη Βάρσου, για να στεγάσει σχολεία αλλά δεν είχε τότε χρειαστεί. Για πολλά χρόνια ήταν σε χρήση από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ τελευταία φιλοξενούσε ειδικό σχολείο για ΑΜεΑ.2ο Νηπιαγωγείο 1

Η μεταστέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, το οποίο συστεγαζόταν με το  4ο Δημοτικό Κηφισιάς, προσφέρει στους μικρούς μαθητές και των δύο σχολείων καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.Το σχολείο ανασκευάσθηκε από το Δήμο Κηφισιάς από ίδιους πόρους. Οι χώροι της σχολικής μονάδας είναι όμορφοι, σύγχρονοι, με άνετο μεγάλο προαύλιο χώρο με παιδική χαρά και όργανα για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα παιδιά στο μέλλον.

Κατά την ομιλία του προς τους παρισταμένους και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο όπως την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δόμησης και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, Νηπιαγωγούς, Ένωσης Γονέων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης «Το άνετο και ευήλιο δημοτικό κτήριο, δωρεά του ιδρύματος Λεβέντη γίνεται μια ζεστή φωλιά και γεμίζει από τα χαρούμενα τιτιβίσματα των παιδιών μας, τα οποία αποκτούν  ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Η σημασία της προσχολικής αγωγής στην ανάπτυξη το παιδιών μας είναι σημαντική και ο Δήμος Κηφισιάς προσπαθεί και δίνει λύσεις στα θέματα που προκύπτουν διαμορφώνοντας τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και φιλοξενίας. Το 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς βρίσκεται, πολύ κοντά στη βίλα Κουτούπη αλλά και στο χώρο όπου θα στεγαστεί η Αρχαιολογική Συλλογή του Δήμου. Στην περιοχή διαμορφώνεται ένας σύγχρονος χώρος εκπαίδευσης και πολιτισμού».

«Καλορίζικο το καινούριο μας σχολείο» ευχήθηκε η πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή η οποία ως εκπαιδευτικός μίλησε με την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου «άλλη χαρά/ δεν είναι πιο μεγάλη/ από τη χαρά που δίνεις».

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Κηφισιάς για το υπέροχο σχολείο και τις άριστες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές» τόνισε η Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς Ειρήνη Μαργαρώνη.

2ο Νηπιαγ 2Οι παριστάμενοι δώρισαν στα παιδιά πολύχρωμα μπαλόνια, τα οποία με τη λήξη της γιορτής τα άφησαν ελεύθερα στον ουρανό.