Σταθερή συνεργασία Γονέων και Εκπαιδευτικών

7ο νηπιαγωγείο
Το 7ο Νηπιαγωγείο στις Αδάμες

Τα προβλήματα, η ανάδειξη και η διεκδίκηση επίλυσής τους από μεριάς Δήμου Κηφισιάς αλλά και Υπουργείου, ήταν τα θέματα της συνάντησης Γονέων και Εκπαιδευτικών τη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Τη συνάντηση διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς και συμμετείχαν Διευθυντές των σχολείων και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :

«Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ένωσης Γονέων συνολικά για την εκπαίδευση καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεων από το Δήμο Κηφισιάς με έμφαση στην κατάσταση των σχολικών υποδομών, σε θέματα επικοινωνίας με το Δήμο και  έγκαιρης αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων, στην ανάγκη διοργάνωσης δωρεάν αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στα σχολεία υπό την αιγίδα του Δήμου.

Το πλαίσιο αυτό είχε παρουσιαστεί σε ανάλογη εκδήλωση πριν τις δημοτικές εκλογές σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Υπήρξε συμφωνία από το σύνολο των παρευρισκομένων – γονέων & εκπαιδευτικών – για το ρόλο των συλλογικών οργάνων των γονέων και ιδιαίτερα τα θετικά αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε για τα σχολεία μέσα από την σταθερή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη βελτίωση των παρεμβάσεων στα όργανα που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των γονέων και σε αυτό το πλαίσιο κοινοποιήθηκε πρόταση της Ένωσης Γονέων για την λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Επίσης συζητήθηκαν πρωτοβουλίες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει  η Ένωση προκειμένου να μεταφέρεται η εμπειρία ανάμεσα στα σχολεία.

Θεωρούμε ότι η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και από κοινού γονείς και εκπαιδευτικοί δεσμευτήκαμε για την εκ νέου διοργάνωση μιας νέας συνάντησης.»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπαιδευτικός και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης όταν είχε έρθει στο συμβούλιο ένα έκτακτο θέμα για την ψήφιση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την ΔΕΠ, είχε αναφερθεί για αυτήν την έλλειψη σε καθηγητές. Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις κτιριακές υποδομές και θέλει πάντα προσοχή από την Διοίκηση. Μεγάλος Δήμος, πολλά τα σχολεία τα οποία τα περισσότερα είναι και κάποιας ηλικίας αλλά πάντα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται διαρκώς φροντίδα.