Αγώνας στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα

basket rachovitsas1

Στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα, ενός πιστού υπηρέτη του αθηναϊκού μπάσκετ, πραγματοποιείται στις 7.00 μ.μ. της Κυριακής 1 Οκτωβρίου αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ Πανερυθραϊκού Α.Σ. και ΑΕΝΚ, στο κλειστό Γυμναστήριο «Στέλιος Καλαϊτζής» της Ν. Ερυθραίας.

Ο Δημήτρης υπηρέτησε τον Πανερυθραϊκό από τη θέση του γενικού αρχηγό για έξι χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην εξέλιξη και την ιστορία της ομάδας, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να είναι δίπλα της μέχρι τον αδόκητο χαμό του σε ηλικία μόλις 59 χρόνων. Είχε επίσης διατελέσει παράγοντας σε Δούκα, Γ.Σ. Αμαρουσίου, Νίκη Αμαρουσίου και ήταν μέλος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 1988 και μάλιστα διεθνής. Άφησε πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη για το μπάσκετ της πόλης μας και δύο εξαιρετικούς διαδόχους, το Μιχάλη και τον Ανδρέα, που συνεχίζουν το έργο του αξέχαστου πατέρα τους.

rachovitsas1
Ο Δημήτρης Ραχωβίτσας δεξιά στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το 2006

Το εισιτήριο της αναμέτρησης έχει οριστεί στο 1 ευρώ και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, θα διπλασιαστούν και θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κηφισιάς.

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει και με τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες φαγητού, αλεύρι, ζάχαρη, τοματοπελτέ, γάλατα εβαπορέ), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες) και είδη καθαριότητας (καθαριστικά γενικής χρήσης, ΑΖΑΧ, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων, χαρτιά κουζίνας), τα οποία θα παραδοούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Να μην πέφτει καρφίτσα!
Για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη!
Για τον Δημήτρη Ραχωβίτσα…