Αλάσκα… εσωτερικού χώρου

alaskaprinmeta1

Χωρίς τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο κατακυρώθηκε, από ό,τι φαίνεται, η Αλάσκα, στην προ μηνός δημοπρασία. Αν δηλαδή οι θαμώνες θελήσουν να απολαύσουν τον εξωτερικό της χώρο, μάλλον θα πρέπει να παίρνουν τα εδέσματά της σε… πακέτο και να τα γεύονται καθήμενοι σε κάποιο παγκάκι του Άλσους Κεφαλαρίου.

Αφού λοιπόν έγινε πρώτα καλά καλά η δημοπρασία για την ενοικίαση του δημοτικού αναψυκτηρίου «Αλάσκα», συζητήθηκε ξεχωριστά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου το θέμα για την παραχώρηση του εξωτερικού της χώρου. Το θέμα αφορούσε συνολικά πολλά σημεία παραχώρησης δημοτικών κοινοχρήστων χώρων και δεν κατάφερε να πάρει τις απαραίτητες ψήφους (50% + 1) του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι απορρίφθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με τις παρούσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ενοικιαστής – επενδυτής οφείλει να φτιάξει από την αρχή το ερείπιο που είναι σήμερα η «Αλάσκα», ξοδεύοντας  200 με 300 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει και 3.100 ευρώ μηνιαίως, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα να βγάλει στον εξωτερικό χώρο, για τον οποίο έγινε διάσημη στον κινηματογράφο η «Αλάσκα», ούτε ένα τραπεζάκι.

Η άρνηση συμβούλων της πλειοψηφίας να ψηφίσουν την πρόταση της Διοίκησης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων τεκμηριώθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε εισήγηση για το σε πόσα τετραγωνικά θα γινόταν η ανάπτυξή τους, πρακτικά δηλαδή πόσα τραπέζια θα μπορεί να βγάζει. Αντί να διευθετήσουν λοιπόν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, απέρριψαν συνολικά το θέμα. Η συζήτηση προφανώς θα ξαναγίνει με άλλη εισήγηση και θα ψηφιστεί ή όχι ανάλογα με το είδος της αντιπολίτευσης που έχουν αποφασίσει κάποιοι να κάνουν στη διοίκηση. Τα θέματα γενικά μάλλον θα μπορούσαν να λύνονται πιο εύκολα και γρήγορα, εάν υπήρχε καλή διάθεση.

Ακολουθώντας τη μόδα των τελευταίων κυβερνήσεων που χώνουν άσχετα θέματα σε άσχετα νομοσχέδια και οι βουλευτές καλούνται ή να τα ψηφίσουν μαζικά ή να τα απορρίψουν μαζικά, μαζί με τα τραπέζια της «Αλάσκα» τσουβαλιάστηκε και το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας τη Βιολογικής Αγοράς στην Πολιτεία, αλλά και η θέση της Λαϊκής Αγοράς της Νέας Ερυθραίας. Μαζικά λοιπόν απορρίφθηκαν και αυτά. Για τη λαϊκή της Ν. Ερυθραίας ψηφίστηκε μεν η μετακίνηση από τη σημερινή θέση, όχι όμως και η πρόταση για την εκ περιτροπής λειτουργία της κάθε τρεισήμισι μήνες.

Το θέμα πάντως της «Αλάσκα» δε θα λήξει τόσο εύκολα, μια και οι δύο μειοδότες που αποκλείστηκαν, έχουν καταθέσει ένσταση σχετικά με την εγγυητική επιστολή του πλειοδότη.

Ούτε το καλοκαίρι λοιπόν που έρχεται αναμένεται να φάμε παγωτό φλαμπέ, το παραδοσιακό κάποτε γλύκισμα της «Αλάσκα». Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος θα πρέπει να περιμένει πολύ αν θέλει να γυρίσει κάποια σκηνή με ρομαντικό ραντεβουδάκι στα τραπέζια της. Εξάλλου έχει αρχίσει να σπανίζει και ο ρομαντισμός στο νέο ελληνικό σινεμά…