Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2012 στο Δήμο Κηφισιάς

votebox_greece1

Αν και στη Β’ Αθήνας βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κηφισιά κυριολεκτικά σάρωσε η Ν.Δ., με 44,49% έναντι 18,39%, που είχε στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Συγκεκριμένα 10.182 συμπολίτες μας, που δεν είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Μαΐου τη Νέα Δημοκρατία, αποφάσισαν να την ψηφίσουν σε αυτήν την αναμέτρηση.

Η συσπείρωση και οι πιέσεις στους ψηφοφόρους για ανάγκη δημιουργίας Κυβέρνησης καθώς και για να αποτραπεί το «τέρας του κομμουνισμού», που θα έτρωγε τις οικονομίες μας, έπιασαν τόπο, ίσως επειδή οι Κηφισιώτες έχουν μεγάλες καταθέσεις και φοβήθηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους ή το είδαν και γειτονικά μιας και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είναι κάτοικος της πόλης μας. Ανάλογο μεγάλο ποσοστό έδωσε στη Νέα Δημοκρατία η Μεσσηνία, από όπου και κατάγεται ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι νεοφιλελεύθεροι ψηφοφόροι της Κηφισιάς, που είχαν δώσει στις περασμένες εκλογές στη «Δράση», με επικεφαλής το Στέφανο Μάνο, 11,27% και στη «Δημιουργία Ξανά» με το Θάνο Τζήμερο 6,77, ψήφισαν τη… συγχώνευσή τους σε ποσοστό μόνο 4,34%.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Σημαντικό από το ποσοστό τους στην Κηφισιά έχασαν και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», που από 11,23% το Μάιο, απώλεσαν 5% περίπου, φτάνοντας στο 6,43%, τον Ιούνιο, ενώ στην Επικράτεια πήραν 7,51%. Ο ΛΑ.Ο.Σ., στην Κηφισιά έχασε μια μονάδα και από 2,72% έπεσε στο 1,56%, ενώ μάλλον η Νέα Δημοκρατία «τσίμπησε» και μια μονάδα από τη «Χρυσή Αυγή», που είχε 5,22% και έφτασε στο 4,45%.

agtriada1Δεκανίκι της Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ που έχασε στην Κηφισιά μια μονάδα από τις εκλογές του Μαΐου και από το 8,49% έπεσε στο 7,26%, ενώ το έτερο δεκανίκι η ΔΗΜ.ΑΡ. ανέβασε το ποσοστό της από 5,63% στο 7,29%, μεγαλύτερο από την Επικράτεια όπου το ποσοστό της έφτασε στο 6,26. Αυτό ίσως να οφείλεται και στους αξιόλογους συμπολίτες μας που έβαζαν υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Αριστερά.

metamorfosi1Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ανέβασε το ποσοστό του και στην πόλη μας από το 14,03% του Μαΐου, σε 19,54%, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την εντυπωσιακή άνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ερυθραίας για πρώτη φορά βγήκε πρώτη η Ν.Δ. με 33,04%.

Γενικά για την πόλη μας δε θεωρήθηκε έκπληξη η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αφού θεωρείται φέουδό της.