Πρωτιά στη δημιουργία συνδυασμού

δημαρχείο Κηφισιάς

 

Την πρωτιά στο σχηματισμό νέου συνδυασμού για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κατέχει η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Κηφισιάς, που προχωράει ήδη στην τρίτη της ανακοίνωση.

Ο συνδυασμός, με 100 ιδρυτικά μέλη, δεν έχει ορίσει ακόμα τον ή «την» επικεφαλής του. Με έμφαση σε αυτό το «την», είτε υπάρχει ισχυρή θηλυκή υποψηφιότητα, είτε επιδιώκεται να τονιστεί ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στο αρσενικό άρθρο, όσον αφορά υποψηφιότητες.

Στην Κηφισιά υπήρξαν κατά καιρούς γυναικείες υποψηφιότητες, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν θέση πλειοψηφίας ή μείζονος αντιπολίτευσης.

Βέβαια το φύλο του υποψηφίου είναι το τελευταίο που θα πρέπει να ενδιαφέρει τον ψηφοφόρο. Σημασία έχει «το ήθος, η οραματική ικανότητα και η διαχειριστική επάρκεια», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας. Την επιστολή υπογράφει ο Γιώργος Δενδρινός, γιός του αείμνηστου Κώστα Δενδρινού, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας ένα όνομα ως του πλέον αδιάφθορου συμβούλου. Για το λόγο αυτό είχε αποκτήσει πιστούς οπαδούς αλλά και πιο φανατικούς εχθρούς.

Πρωτοβουλία3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

                                   Κηφισιά Οκτώβριος 1918

 

Φίλες και Φίλοι

Η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Κηφισιάς, εδώ και 10 περίπου μήνες, γνωστοποίησε την οργανωμένη ύπαρξή της, έχοντας σαν κύριο στόχο να συμβάλει στην αναγεννητική ισχυροποίηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς.

Οι πρώτοι 100 ενεργοί πολίτες-άνδρες και γυναίκες- που υπεύθυνα συγκρότησαν τον βασικό οργανωτικό πυρήνα, με ολοκάθαρες δεσμεύσεις ξεκαθάρισαν ότι ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός:

Το παρόν και το μέλλον της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. 

Με αυτή την 3η Ανακοίνωσή μας, θέλουμε να τονίσουμε και πάλι ότι παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι σ’ αυτό τον στόχο, παρακολουθώντας μελαγχολικά, παιχνίδια και προσωπικές επιδιώξεις, μεμονωμένων προσώπων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυτοχρηστούν «υποψήφιοι Δήμαρχοι» και κάποιων συλλογικών οντοτήτων, που προσπαθούν να διαχειριστούν τις φιλόδοξες επιδιώξεις προσώπων που ανήκουν στο δυναμικό τους ή τις μη ομολογούμενες επιδιώξεις πολιτικών κομμάτων.

Η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Κηφισιάς  μένει παγερά αδιάφορη απέναντι σ’ αυτές τις πρακτικές που έχουν χρόνια τώρα την ευθύνη, της άνευ αρχών κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης, ή της ψευδεπίγραφης αποκομματικοποίησής της.

Όσοι υπογράφουν το κείμενο της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας έχουν τα ιδεολογικά τους και τα πολιτικά τους πιστεύω, που είναι άλλωστε  για τους περισσότερους εντελώς γνωστά στην κοινωνία της Κηφισιάς.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι σ’ αυτούς τους διακηρυγμένους  στόχους μας και σύντομα θα ανακηρύξουμε τον επικεφαλή ή την επικεφαλή ενός ανανεωμένου αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη στήριξή σας στις προσεχείς εκλογές για τον Δήμο Κηφισιάς.

Η στρατηγική αυτή επιλογή μας, θα τεθεί στην κρίση των 100 ιδρυτικών μελών μας.

Στην επιλογή μας αυτή θα προταχθεί, το ήθος, η οραματική ικανότητα και η διαχειριστική επάρκεια του προσώπου που θα επωμισθεί τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, του υποψηφίου Δημάρχου ή της υποψηφίας Δημάρχου.

Το πρόσωπο αυτό μπορεί να ανήκει ιδεολογικά και πολιτικά σε οποιοδήποτε κομματικό φορέα του Δημοκρατικού Τόξου, αρκεί ως αυριανός ή αυριανή Δήμαρχος να εκπροσωπεί και να προτάσσει το συμφέρον, το μέλλον και την προοπτική του Δήμου μας και όχι του κόμματός του.

Φίλες και φίλοι

Προχωρούμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στις αρχές και τις δεσμεύσεις που ξεκάθαρα διατυπώσαμε στην 1η ιδρυτική μας Διακήρυξη.

 

 Γιώργος Δενδρινός