Βραβεία στα σχολεία της Κηφισιάς

3ο ΓΕΛ Κηφισιάς
Το 3ο ΓΕΛ κηφισιάς νε το διευθυντή κ. Κούτσικο και την κα Σουλτάτη

Ξεχώρισαν σχολεία της Κηφισιάς μεταξύ των 82 Γυμνασίων και Λυκείων που πήραν μέρος στις Εμπορικές Εκθέσεις Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές όλων των σχολείων δούλεψαν με μεράκι, φτιάχνοντας τις δικές τους εμπορικές επιχειρήσεις και δημιουργώντας όλα τα τμήματα σε αυτές από την παραγωγή προϊόντος μέχρι το μάρκετινγκ αυτών.

Στην κατηγορία «καινοτόμο προϊόν» βραβεύτηκε το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς, με την εταιρία «RESTRAW» και ένα προϊόν που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους επισκέπτες της έκθεσης.  Πρόκειται για την Παρασκευή συσκευών που αναπαραγάγουν τρισδιάστατες εικόνες με ατμό. Εικόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση μέχρι τη διαφήμιση.Το σχολείο της Κηφισιάς ισοβάθμισε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και την εταιρία  «Vitalis» η οποία πραγματοποιεί βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και άλλων φυτών πάνω από ενυδρείο. Τα φυτά  «θρέφονται» από τα απόβλητα των ψαριών, το νερό είναι πιο καθαρό για τα ψάρια και επιτυγχάνεται μια οικολογική και όμορφη καλλιέργεια μέσα στο σπίτι.

2ο Εκάλης
Το 2ο Λύκειο Εκάλης

Στην κατηγορία «πληροφορικής και νέων τεχνολογιών» έπαινο πήρε το Β’ Αρσάκειο – Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης με την εταιρία «iProject» και την εφαρμογή «iQueues» που  εξαλείφει την ουρά στον πάγκο αλλαντικών και τυριών στα σούπερ μάρκετ.

WATCH-OUT-AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
WATCH-OUT-AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με το βραβείο «καλύτερη εταιρία» κέρδισε η κοινωνική μαθητική επιχείρηση «Watch Οut» που έχει στόχο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.  Οι μαθητές δημιούργησαν μια καινοτόμα συσκευή εντοπισμού εμποδίων στο ύψος της κεφαλής, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά σε καπέλο ή σκούφο και λειτουργεί με υψηλή τεχνολογία υπερήχων. Ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται με μια μικρή δόνηση ότι υπάρχει μπροστά του –στο ύψος του μετώπου- εμπόδιο και έτσι το αποφεύγει.  Μια χρήσιμη συσκευή ειδικά για τα πεζοδρόμια της χώρας μας, όπου τα εμπόδια ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία και ειδικά στο ύψος του κεφαλιού γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις πρόκειται να διαγωνισθούν στις 28 Απριλίου για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.