Βόλτες στην Ανθοκομική

πύλη

Μπορεί να απεργούσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πρωτομαγιά και οι αργίες του Πάσχα να ήταν δυσοίωνος παράγοντας, αυτό όμως δεν πτόησε όσους ήθελαν να επισκεφτούν την Ανθοκομική που στολίστηκε και φέτος με λουλούδια, αλλά και πολλές εκδηλώσεις.

μαφιάτικο
Το μαγιάτικο στεφάνι πρωταγωνιστής

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες της Έκθεσης, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Μαΐου. Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια με ομιλίες και τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα, αλλά οι εκδηλώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει, την πρώτη μέρα με παραστάσεις Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Αθανασίου

Καραγκιόζης
Ο Γιώργος Αθανασίου επί σκηνής

που καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους, αλλά και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι την Πρωτομαγιά από την ομάδα Χοροέκφραση, Ηγέχορος, Ένωση Θηβαίων Λαυρίου και το χορευτικό τμήμα του Βικέλα. Ακόμη, η Στέλλα Κονιτοπούλου τραγούδησε παραδοσιακά κομμάτια μαζί με τους Σάββα Σιάτρα και Παναγιώτη Αγγελακόπουλο.

κΟΝΙΤΟΠΟΎΛΟΥ
Η Στέλλα Κονιτοπούλου επί σκηνής
χορός
Ο κόσμος διασκέδασε με παραδοσιακούς χορούς

Ο καιρός αν και το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς ήταν άστατος, στη συνέχεια άνοιξε, αλλά κράτησε το κρυάκι. Φέτος τα λουλούδια είναι ολάνθιστα και η αξίζει η βόλτα στην έκθεση, μια συνήθεια που κρατάει για πάνω από έναν αιώνα αφού μπορεί να είναι η 65η Ανθοκομική αλλά σύμφωνα με τις γραπτές μαρτυρίες εφημερίδων της εποχής ξεκίνησε το 1894.

συντριβάνι
Το συντριβάνι του άλσους γεμάτο επισκέπτες

Η εφημερίδα μας πιστή στην παράδοση για πάνω από δύο δεκαετίες διατηρεί περίπτερο σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και καλύπτει τις εκδηλώσεις καθώς επίσης καταγράφει τα σχόλια των επισκεπτών για την  διοργάνωση, το Δήμο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Μιχαλολιάκος
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τη Νίνα Βλάχου, τον Σύρο Αβραμάκο και τον Διονύση Γεωργιόπουλο στο περίπτερό μας
Καλός
Ο Χρήστος Καλός με συμβούλους του επισκέφτηκε το περίπτερό μας

Φέτος μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί το περίπτερό μας ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, δήμαρχοι και σύμβουλοι.