ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

moustris
Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και δεξιά του ο Παναγιώτης Μούστρης

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με μια διαδημοτική επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2009 και στην οποία συμμετείχαν αρχικά οι Δήμοι Μελισσίων και Πεντέλης και στη συνέχεια οι Δήμοι Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής, η οποία υποτίθεται θα εκμεταλλευόταν αναπτυξιακά προγράμματα χάρη των δημοτών.

Η επιχείρηση αυτή έπεσε έξω σχεδόν εν τη γενέσει της και έχουν διοριστεί εκκαθαριστές για να την κλείσουν, αφού το μόνο που παράγει είναι χρέη προς το Δημόσιο.

Ο Δήμος Κηφισιάς είχε μπει ως εταίρος με 60.000 ευρώ, ενώ η επιχείρηση σήμερα χρωστάει σε φόρους, ασφάλειες κ.ο.κ το ποσό των 500.000 ευρώ. Έτσι, καλείται ο Δήμος να πληρώσει εκτός του αρχικού κεφαλαίου και άλλα 125.000 ευρώ, χωρίς να έχει ωφεληθεί ούτε μισό σεντ από αυτή συναλλαγή.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 17 Μαρτίου προσήλθε εκπρόσωπος της υπό εκκαθάριση εταιρίας και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, κ. Παναγιώτης Μούστρης, που ναι μεν ανήγγειλε τα μαντάτα, αλλά δεν μίλησε καθόλου για το ποιος ευθύνεται για την αποτυχία του εγχειρήματος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι όταν είχε έρθει το θέμα της εισόδου του Δήμου Κηφισιάς στη σύμπραξη, ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο τότε δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σιδέρης, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσπιστία τους απέναντι σε τέτοιες εταιρίες. Αν τον είχαν ακούσει, απλά ο Δήμος θα είχε κερδίσει τώρα τουλάχιστον 200.000 ευρώ.   Άραγε, θα ζητηθούν τα χρήματα αυτά από κάποιον υπεύθυνο ή απλώς τα έπαιξαν και τα έχασαν;