Ενδιαφέροντα από την Κηφισιά

parking1

Καταψηφίστηκε από όλο το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιουνίου, η δημιουργία υπαίθριου πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Κύπρου, σε ένα χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως αμιγούς κατοικίας. Την πρόταση έφερε η κα Πατρινού, σύμβουλος της πλειοψηφίας, τονίζοντας ότι η απόφαση για τη δημιουργία του ήταν καθαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο ως χρήση κατ’ εξαίρεση, μια και το θέμα είχε απορριφθεί ομόφωνα από την επιτροπή πολεοδομικών εφαρμογών. Όταν τέθηκε το θέμα, στην αρχή δημιουργήθηκε αντιπαράθεση από τη μεριά της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι ενώ ήξερε για την κατασκευή του γκαράζ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις εργασίες. Αυτό υποστήριξε ο κ. Κύρλος και ο αντιδήμαρχος κ. Καλός αντέδρασε σφοδρά, λέγοντας ότι ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν συναίνεσε για τη δημιουργία του υπαίθριου σταθμού στάθμευσης, μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε πει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει ποτέ τέτοια άδεια. Τελικά το θέμα απορρίφθηκε ομόφωνα.

Στην αναγγελία ενός προγράμματος για την ανάδειξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς σε αξιοθέατο της πόλης μας, προέβη στο συμβούλιο της 23ης Ιουνίου η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ρένα Πολίτη.

Η πρόληψη είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία και στον τομέα των αποβλήτων όπως διαπιστώθηκε στο σεμινάριο για την πρόληψη των αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 10 Ιουνίου και το παρακολούθησαν 31αιρετοί και εργαζόμενοι κυρίως από το Δήμο Κηφισιάς. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α) και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη».Ο δήμαρχος Κηφισιάς, χαιρετώντας την έναρξη του σεμιναρίου, αναφέρθηκε στην πρόληψη των «Πράσινων Αποβλήτων» που αποτελούν ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του δήμου Κηφισιάς. Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορούσε διάφορα προγράμματα πρόληψης διεθνών πρακτικών, που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, καθώς και αναλυτικά δεδομένα για την πρόληψη της απόρριψης υλικών όπως πλαστικά, σακούλες, τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης, κλαδέματα και άλλα.
Βασικός εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Α. Δρ Φ. Κυρκίτσος. Εισηγήσεις έκαναν επίσης εκπρόσωποι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και εκπρόσωπος του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Ανάμεσα στα συμπεράσματα από την υλοποίηση του σεμιναρίου στην Κηφισιά και αντίστοιχων σε άλλους Δήμους είναι ότι θα πρέπει να ενταθεί η πληροφόρηση για τα θέματα πρόληψης των αποβλήτων και θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε Δήμου. Η Κεντρική Διοίκηση και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να βρουν τρόπους χρηματοδότησης δράσεων, αν και πολλές δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς καθόλου κόστος.

Από την καινούργια σχολική χρονιά μάλλον ο Δήμος μας θα διαθέτει έναν ακόμα Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, δυναμικότητας 40 νηπίων, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στην «Βίλα Μιχλ», η οποία έχει περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς από κληροδότημα της Πατρούλας Καμπάνη – Μιχλ. Το κληροδότημα, που βρίσκεται στην οδό Κοκκινάκη 5, εκτός από το κτίσμα, διαθέτει κήπο περίπου 3,5 στρεμμάτων. Το έργο επισκευής και συντήρησης είναι ύψους 185.333,40 ευρώ με ΦΠΑ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι τρεις μήνες.

Μετά τη συλλογή των αιτημάτων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους σχολικούς χώρους από την Τεχνική Υπηρεσία το Δήμου και δρομολογήθηκαν εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δήμου Κηφισιάς. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 184.000 ευρώ και η δαπάνη έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό έτους 2016. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, ενώ υπολείπονται εργασίες σε 10 ακόμα σχολεία.