Η θέση μας είναι στο πλευρό του δημότη και όχι στα γραφεία

kourmadias1a

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΡΜΑΔΙΑ

• Στον πολιτικό σας λόγο αναφέρεστε στην ανατροπή που θέλετε να κάνετε στο Δήμο. Τι ακριβώς εννοείτε;
Η πόλη μου (Κηφισιά – Ν. Ερυθραία – Εκάλη) έχει πολλά φυσικά χαρίσματα και άπλετες φυσικές ομορφιές, βρίσκεται όμως πολύ πίσω από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, στην τεχνολογία, στην τεχνογνωσία, στην κατάρτιση και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλα τα προηγούμενα είναι αποτέλεσμα παλιών κατεστημένων αντιλήψεων τα τελευταία 17 χρόνια. Εμείς ερχόμαστε να ταράξουμε το καθεστώς εξουσίας των Θωμάκου – Χιωτάκη. Αυτό θα γίνει από νέους ανθρώπους με κύρος, έντιμους και άφθαρτους, με γνώσεις και εμπειρίες μέσα από το χώρο της εργασίας τους αλλά και από τη συμμετοχή τους στα κοινά.

• Ποιες καταστάσεις λιμνάζουν; Ποιοι δεν αφήνουν το Δήμο να πάει μπροστά, έστω ένα βήμα πάρα πέρα, όπως λέτε;
Δεν μπορεί ο Δήμος μας να διοικείται με παρωχημένες διχαστικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, με την ύπαρξη αδιαφανών μηχανισμών και με ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα της αδικίας που φωλιάζει στις ψυχές των κατοίκων μιας κοινότητας εναντίον της άλλης και αυτό γίνεται με τη δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των κοινοτήτων. Η νοοτροπία και η φιλοσοφία των αιρετών εκπροσώπων ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι επάγγελμα με βρίσκει αντίθετο.

• Ποιος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σύγχρονες ανάγκες όπως λέτε;
Πιστεύω ότι ο Δήμος σήμερα είναι το καταφύγιο του δημότη για κάθε πρόβλημα. Είναι θεσμός προστασίας και συμπαράστασης σε κάθε κάτοικο από την άσχημη οικονομική συγκυρία και κοινωνική αναλγησία που έπληξε πλούσιους και φτωχούς. Ο Δήμος δεν πρέπει να χάσει το ανθρώπινο πρόσωπό του προς όλους.

• Μήπως κι εσείς όπως άλλοι Δήμαρχοι μέχρι σήμερα πιάσετε την καρέκλα και η αλαζονεία κυριεύσει τον χαρακτήρα σας;
Για μένα δεν υπάρχει καρέκλα. Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια, πάντα με αίσθημα ευθύνης, καθήκοντος και εξυπηρέτησης του πολίτη. Θα βρίσκομαι καθημερινά στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Η δουλειά μας είναι να είμαστε κοντά στον συμπολίτη μας και όχι στα γραφεία. Οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΕΣ.

• Τι θα κάνετε με τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας; Οι πολίτες ανησυχούν, έχουμε καθημερινά κρούσματα κλοπών και δολοφονιών.
Ένα από τα μελήματά μου, που με βασανίζουν πάρα πολύ, είναι η ασφάλεια της πόλης μου και των πολιτών. Πρέπει ο Δήμος να συνδράμει ουσιαστικά και όχι στα λόγια σε αυτόν τον τομέα, με τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφάλειας, Αστυνομία – Προστασία του Πολίτη- ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος με προσωπικό – οχήματα – περιπόλους. Θα υπάρξει μόνιμη διαρκής επιτροπή ασφαλείας, αποτελούμενη από αιρετούς, υπαλλήλους και αστυνομικούς.

• Σας έχει απασχολήσει καθόλου η ασχήμια της πόλης, παρ’ όλη τη φυσική ομορφιά της;
Με απασχολεί πολύ η αισθητική της πόλης μου (Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης). Δεν είναι δυνατόν μια πόλη, που ο Θεός της έδωσε τόσα φυσικά χαρίσματα, να την έχουμε παραμελημένη. Αυτή η αισθητική αναρχία που υπάρχει, σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, με την έλλειψη καθαριότητας και φωτισμού, η έλλειψη πεζοδρομίων και το κυκλοφοριακό χάος πρέπει να σταματήσουν.

• Τι θα κάνετε τον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού;
Δε θα συνεχίσουμε την τακτική των πολυέξοδων και κακόγουστων εκδηλώσεων. Η ΑΛΑΣΚΑ μόλις άρχισε να επισκευάζεται παραμονές εκλογών. Επί 17 χρόνια ήταν μνημείο ανικανότητας και διαπλοκής. Δεν υπάρχουν ανοικτά και κλειστά θέατρα όπως και χώροι πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων. Επίσης η Βίλα Κώστα χρειάζεται αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση. Δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, ανοικτοί ή κλειστοί, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη. Στο ΖΗΡΙΝΕΙΟ υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, με την έλλειψη του ταρτάν. Τα δέκα εκατομμύρια από την Περιφέρεια για το τρίγωνο Φραγκοπούλου παραλίγο να χαθούν και κάθονται παγωμένα. Οι σημερινοί αθλητικοί χώροι χρειάζονται αποδυτήρια, τουαλέτες, σκεπαστές κερκίδες, καθίσματα, βαψίματα και αθλητικό υλικό.

• Τι θα κάνετε με το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας;
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να σχεδιάσουν, να βρουν νέες τεχνολογίες και τρόπους για την αποκομιδή των απορριμμάτων και να τοποθετήσουν οδοκαθαριστές και επιστάτες καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές. Πρέπει να βελτιώσουμε την καθαριότητα με σύγχρονες μεθόδους και συστήματα. Προώθηση της ανακύκλωσης, λιπασματοποίηση – κομποστοποίηση, συνεχής εκπαίδευση – ενημέρωση των πολιτών.

• Τι γίνεται με τα σχολεία;
Πράγματι τα σχολεία μας αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Γίνονται καθημερινές αναγκαίες βελτιώσεις αλλά δεν επαρκούν. Πρέπει τα σχολεία μας να αποκτήσουν ομοιομορφία στο επίπεδο των υποδομών, όπως ενιαίο εκπαιδευτικό υλικό, εξοπλισμό, διαδραστικούς πινάκες κλπ . Πρέπει να γίνονται διαρκείς οικοδομικές και τεχνικές επεμβάσεις στα κτίρια και όχι ένα μόνο μήνα το καλοκαίρι. Ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας. Διαχωρισμός του 2ου από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ερυθραίας. Ανέγερση του 9ου Δημοτικού σχολείου και 10ου Νηπιαγωγείου Ν. Κηφισιάς είναι από τις άμεσες προτεραιότητες.

• Τι γίνεται με το νερό της Ν. Ερυθραίας;
Άμεση προτεραιότητά μας, η αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης από τον Αμίαντο. Πάνω απ’ όλα η υγεία των κατοίκων.


ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στις 11.00 π.μ. ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΡΜΑΔΙΑΣ μαζί με υποψηφίους συμβούλους θα περιοδεύσει στην Λαϊκή Αγορά των Εργατικών Πολυκατοικιών και με μια επαφή με τον κόσμο της περιοχής.
Για τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ θα ακολουθήσουν οι παρακάτω περιοδείες:

  • Σάββατο 9 Μαρτίου στην ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ
  • Σαββάτο 16 Μαρτίου στη ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
  • Σαββάτο 23 Μαρτίου στην Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ
  • Κυριακή 31 Μαρτίου στην ΑΝΩ ΚΗΦΙΣΙΑ