Καμιά απάντηση έως τώρα

κοιν. Ν. Ερυθραίας Λούμπιας

Αντίδραση του Κοινοτικού Νέας Ερυθραίας στην απραξία του Δήμου

Πανηγυρική και γκρινιάρικη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στη Βίλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4.  Καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ώστε να πραγματοποιηθεί και ως Γενική Συνέλευση των κατοίκων.

Πανηγυρική μια και είναι η πρώτη του χρόνου.  Γκρινιάρικη μια και έχει ήδη κυκλοφορήσει επιστολή του προέδρου, Χρήστου Λούμπια, όπου κλείνει κάθε παράγραφο με τη φράση “Καμία απάντηση έως τώρα”.  Καμία απάντηση σε ό,τι αποφάσεις έχει πάρει το Κοινοτικό Συμβούλιο και ζητά τη συνεργασία των Υπηρεσιών ή του Δήμου Κηφισιάς.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές συμβούλιο είναι σημαντικά και αφορούν τη γενικότερη διαβίωση των δημοτών για αυτό και καλούν όλους τους δημότες προκειμένου να δυναμώσει η φωνή του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα τα θέματα προς συζήτηση είναι:

  1. Ο ανισόπεδος κόμβος της Βαρυμπόμπης και η κατασκευή πλευρικών διοδίων
  2. Νέα Γεώτρηση στον οικισμό της Πολιτείας από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Βουλετών «Πολιτεία»
  3.  Καθαριότητα Κοινότητας Νέας Ερυθραίας
  4. Ανακύκλωση Κοινότητας Νέας Ερυθραίας

Έχοντας συμπληρώσει ήδη το πρώτο τετράμηνο της θητείας του το νέο Συμβούλιο της Κοινότητας Ν. Ερυθραίας, διαπιστώνει, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου, ότι σημαντικές αποφάσεις που έχουν παρθεί, έχουν αγνοηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου.

Γενικά ο νέος τρόπος διοίκησης δημιουργεί απορίες για τη χρησιμότητα των τόσων περιφερειακών συμβουλίων, αν ο ρόλος τους είναι καθαρά συμβουλευτικός και αν είναι στην ευχέρεια της Κεντρικής Διοίκησης να ανατρέψει ή να αγνοήσει αποφάσεις. Όχι μόνο στην Κηφισιά, όπου παραπονούνται κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης ότι τα προβλήματά τους βρίσκουν δύσκολα λύση από τη συνένωση των Δήμων και μετά, αλλά πολύ περισσότερο και στην επαρχία, όπου χωριά βρίσκονται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική διοίκηση του Δήμου και η φωνή τους δεν φτάνει ποτέ σε αυτούς που αποφασίζουν.

Η επιστολή του προέδρου αναφέρεται στις αποφάσεις:Παιδική χαρά

Πιστοποιήσεις Παιδικών Χαρών. Με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου ν.39/26-11-2019 καθώς και με υπενθύμιση στις 2-1-2020 προς την Αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς ζητήσαμε στοιχεία σχετικά με τις πιστοποιήσεις και την ασφάλεια των παιδικών χαρών της Νέας Ερυθραίας καθώς επίσης προτείναμε την επίσκεψη σε αυτές από κοινού με σκοπό και στόχο την προσφορά βοήθειας μας στο έργο αυτό. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.

– Αγνοείται η ακίνητη περιουσία της Κοινότητας Νέας Ερυθραίας. Με την απόφαση με αρ. πρωτ. 44641/26-11-2019 ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όπως μας ενημερώσει σχετικά με τα ακίνητα που ανήκουν στην Κοινότητα διά του Κτηματολογίου, καθώς και για τις χρήσεις αυτών, με σκοπό την εξέταση αιτημάτων ΝΠΔΔ του Δήμου μας για την αξιοποίηση αυτών. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ αν και στις 31-12-2019 εστάλη εκ νέου υπενθύμιση.

– Γραφείο Κοιμητηρίου Νέας Ερυθραίας. Με την απόφαση 41/26-11-2019 το Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Ερυθραίας έχει ζητήσει από την διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει για τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία του γραφείου κοιμητηρίου παραχωρώντας τον κατάλληλο χώρο, προσωπικό και εξοπλισμό. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.

– Πρόγραμμα Λαϊκής Αγοράς Νέας Ερυθραίας. Ερώτηση στις 23-12-2019 προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις λαϊκές αγορές σχετικά με αιφνιδιαστικές αλλαγές του προγράμματος  καθώς και για την μη τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.