ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

kazani

 

Ο κακός καιρός δεν πτόησε ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε τον κόσμο και τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν με κέφι στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Ν. Ερυθραία, την Κ. Δευτέρα.

Σε αυτό βοήθησαν και οι μεγάλες ποσότητες κρασιού και ούζου αλλά και της φασολάδας που ζέσταναν την ατμόσφαιρα. Η κόκκινη φασολάδα της Κηφισιάς μπορεί να διεκδικήσει σκούφους μαγειρικής  λόγω της ιδιαίτερης πικάντικης γεύσης της. Το μεγάλο καζάνι είχε μπει από τις 6.00 το πρωί  με 50 κιλά φασόλια και μέχρι το μεσημέρι που κατέφθανε ο κόσμος είχε πια μελώσει.  Σαρακοστιανοί μεζέδες και λαγάνες μοιράστηκαν απλόχερα, ενώ οι μουσικοί έστηναν τα όργανά τους και η γιορτή φαίνεται ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο από τις 2.00 το μεσημέρι που ήταν προγραμματισμένο.

Τέντες προστατεύουν τον κόσμο από τη βροχή, ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, βοηθούσε στο μοίρασμα της λαγάνας, ο Σταύρος Ζαπάντης, πρόεδρος του ΒΙΚΕΛΑ  διαθέτει πάντα μεταδοτικό κέφι και δεν τον πτοούν αντιξοότητες. Παρών στη γιορτή και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.