Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά!

margarita1

Από τους πιο περιζήτητους Δήμους ο Δήμος Κηφισιάς, αφού τον διεκδικούν πια κι επίσημα 14 δήμαρχοι. Ξεπεράσαμε κάθε Δήμο της Αττικής και πιθανόν και όλης της Ελλάδας. Πολλοί  προείκαζαν ότι κάποιοι από όσους είχαν εκδηλώσει την επιθυμία, θα οπισθοχωρούσαν λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία της Κυριακής 5 Μαΐου για την κατάθεση συνδυασμών. Τελικά όμως κατέθεσαν όλοι φάκελο υποψηφιότητας. Έτσι λοιπόν οι επιλογές που έχουμε ως ψηφοφόροι είναι πολλές. Συνήθως βέβαια έχουμε συνηθίσει να ψηφίζουμε στραμμένοι προς το νικητή. Αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι και θέλουμε να είμαστε μαζί του. Από την άλλη όμως δεν θέλουμε όλο τους ίδιους και τους ίδιους. Είναι γνωστό ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος μπορεί να τρελάνει και τον πιο ήρεμο δημοσκόπο. Γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις βγάζουν ό,τι θέλουν. Συχνά μακριά από την πραγματικότητα. Ίσως μια πιο ασφαλή πρόβλεψη να μας έδινε το μάδημα της μαργαρίτας. Είναι και εποχή που οι μαργαρίτες ανθίζουν παντού, στην ανάγκη μπορούμε να βρούμε και κάποια χρωματιστή από την Ανθοκομική Έκθεση. Ποιος μας αγαπάει λοιπόν και ποιος όχι; Ποιον αγαπάμε εμείς και ποιον όχι; Για τον ίδιο λόγο άραγε διεκδικούν όλοι τον Δήμο; Όλοι θέλουν το καλό το δικό μας και της Κηφισιάς, αυτό είναι γνωστό, ποιο είναι όμως το βαθύτερο κίνητρο του καθένα;

Ξεκινώντας από τον εν ενεργεία δήμαρχο, Γιώργο Θωμάκο, η επανεκλογή του θα αποδείξει ότι έκανε σωστές επιλογές ως δήμαρχος. Χρειάζεται αυτή τη δεύτερη θητεία για να μπορέσει να κάνει έργο που δεν κατάφερε στην πρώτη, για να μπορέσει να παραδώσει ως ένας επιτυχημένος δήμαρχος, που ο κόσμος ήθελε να ανανεωθεί η θητεία του.

peripterothomakos1Από την άλλη, ο προηγούμενος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, χρειάζεται μια πανηγυρική επιστροφή για να αποδείξει από τη δική του μεριά, ότι υπήρξε καλύτερος δήμαρχος και η πόλη τον χρειάζεται. Ότι αν τον είχαν επανεκλέξει θα είχαν γίνει κάποια έργα, τα οποία και θέλει να ολοκληρώσει.

peripterochiotakis1Και μια και πήραμε τους δημάρχους, ο πιο προηγούμενος δήμαρχος, Βασίλης Βάρσος, έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την Κηφισιά εδώ και πολλές δεκαετίες. Εάν είναι να αποτραβηχτεί κάποια στιγμή από τα κοινά, θέλει να το κάνει ως επικεφαλής, μια και έχει τους φανατικούς υποστηρικτές του, που τον εμπιστεύονται απόλυτα, ενώ βλέπει ότι υπάρχουν πολλά έργα ακόμα που χρειάζεται η πόλη και θα ήθελε να έχουν τη σφραγίδα του.

peripterovarsos1Πολλοί είναι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στα κοινά από διάφορες θέσεις εδώ και πολλά χρόνια και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια πιο ηχηρή φωνή μέσα στον Δήμο. Συνεχίζοντας λοιπόν, με αλφαβητική πια σειρά, ο Χρήστος Καλός είχε εκδηλώσει και άλλες φορές την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Πάντα όμως ήταν ανοιχτός στις συνεργασίες και τις προηγούμενες φορές είχε παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής. Και σε αυτές τις εκλογές επιχείρησε συνεργασίες που όμως δεν ευοδώθηκαν οπότε θα προσπαθήσει να μετρήσει κατευθείαν τις δυνάμεις του στην κάλπη, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει για την πόλη με τον δικό του τρόπο.

peripterokalos1Ο Παναγιώτης Κανακάκης ήταν ανέκαθεν επικεφαλής, οπότε δεν ήταν έκπληξη ότι θα ήθελε και πάλι να διεκδικήσει τον Δήμο, αυτή τη φορά χωρίς κομματική στήριξη και αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατεβάζει άλλη υποψήφια.

peripterokanakakis1Ο Γιάννης Καπάτσος έχει συμμετάσχει και πάλι ως επικεφαλής και κατάφερε να εκλεγεί με πιο δύσκολο εκλογικό σύστημα. Τώρα κατεβαίνει ανεξάρτητα από την Ελληνική Αυγή, αξιοποιώντας 5 χρόνια με κάθε είδους καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο έχει πολλούς που περιμένουν την επόμενη καταγγελία του, θα δούμε αν αυτό θα μεταφραστεί και σε ψήφους. Σε περίπτωση εκλογής του, προφανώς δεν θα άφηνε να γίνει τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί έστω και ελαφρώς παράτυπο. Δεν έχει δείξει τι έργα θα επιθυμούσε να γίνονται.

Ο Μανώλης Κουρμαδιάς, χρόνια και αυτός στα κοινά, έχει υπάρξει και πάλι επικεφαλής, ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρήσει και πάλι να αναμετρηθεί με τους ανεξάρτητους πλέον στην πλειοψηφία τους υποψήφιους, που προέρχονται όμως οι περισσότεροι από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια τελευταία στην Κηφισιά, όπως και αλλού μπερδεύτηκε πολύ ποιος είναι με ποιο κόμμα, μια και κατέληξαν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι με παρόμοιες καταβολές και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ανακατεύτηκαν τόσο που πια δεν ξεχωρίζουν.

peripterokourmadias1Ο Αλέξιος Μακρής, από τους λίγους που δεν έχει δοκιμάσει καθόλου η Κηφισιά, θα προσπαθήσει να δείξει ότι υπάρχει και κάτι άλλο, ότι δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε στα γνωστά. Είναι στοίχημα για τον ίδιο και την ομάδα του να δείξουν ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, αν και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 14. Θέλουν να αποδείξουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να νικήσει τη συνήθεια.

peripteromakris1Ο Αντώνης Μήλας με σταθερούς ψηφοφόρους, όπως κάθε υποψήφιος του ΚΚΕ, θα υπηρετήσει κανονικά την κομματική γραμμή, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της πόλης, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τον Δήμο, μπορεί όμως να διεκδικήσει μια φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

peripteromilas1Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, από τους πρώτους σε σταυρούς δημοτικούς συμβούλους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα ως επικεφαλής και διεκδικώντας τον Δήμο να αποδείξει ότι θα μπορούσε από χρόνια να τον διοικήσει με τρόπο που θα ήταν αρεστός στους δημότες.

peripteropapadopoulos1Η Αγγελική Παπάζογλου ήρθε ως η επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει έναν σημαντικό Δήμο της Αττικής. Γνωρίζει βέβαια ότι η Κηφισιά δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα υποστηρικτική με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι όταν όλη η Ελλάδα τον ψήφιζε, οπότε, τώρα που ως Κυβέρνηση έχει τόσο την απαραίτητη φθορά αλλά και τον κυβερνητικό αέρα θα δούμε πώς αυτό μπορεί να μεταφραστεί. Μια κηφισιώτικη φωνή στην Κυβέρνηση ίσως να θεωρηθεί ότι θα έλυνε κάποια προβλήματα της πόλης.

peripteropapazoglou1Η Σάντυ Πατρινού – Ντελ Τόρο, αποχώρησε από τον συνδυασμό του δημάρχου, όχι απαραίτητα για να τεθεί επικεφαλής, η πρόταση όμως της έγινε από ομάδα που είχε ήδη δημιουργηθεί, που ονειρεύονταν πράγματα για τον Δήμο και είδαν στον πρόσωπό της, την επικεφαλής που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια ηχηρή αντιπροσώπευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διεκδικούν τον Δήμο, περισσότερο ως ομάδα, με σχέδια που θα ήθελαν να δουν να εφαρμόζονται.

peripteropatrinou1Ο Γιώργος Σκορδίλης με την ενδεχόμενη εκλογή του θα αποδείξει ότι δεν απαιτείται ισχυρός μηχανισμός για να εκλεγεί κάποιος εάν έχει την αποδοχή των συμπολιτών του.

peripteroskordilis1Τελευταίος, αλφαβητικά, ο Γιώργος Τσούλος, θα διαπιστώσει την αποδοχή από τον κόσμο της συνεισφοράς του στο κοινωνικό έργο του Δήμου, διεκδικώντας μια πιο ηχηρή φωνή, ως επικεφαλής.

peripterotsoulos1Καλό είναι πάντως, όποιον και να ψηφίσετε μην το κάνετε με τη μέθοδο της μαργαρίτας. Μην ψάξετε να βρείτε ποιος αγαπά την πόλη και τους δημότες της με τη μέθοδο «Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά!» Μην ψηφίσετε στην τύχη. Διότι αν είστε άτυχοι αυτό θα αφορά όλη την πόλη και εσάς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.