Ομιλία για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη

sarantaris

Στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και της Λέσχης Ανάγνωσης που πραγματοποιούνται στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγίων Θεοδώρων και Διομήδη Κυριακού) και που υπεύθυνη είναι η φιλόλογος-ερευνήτρια Λία Βαλάτα-Τσιάμα, η ελληνίστρια λέκτορας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο της Σικελίας στην Ιταλία Μαρία Καρακάουζι (Maria Caracausi), παρουσίασε το βιβλίο της «Ο Ποιητής Γιώργος Σαραντάρης» και μίλησε σε άπταιστα ελληνικά για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σαραντάρη (Κωνσταντινούπολη 20 Απριλίου 1908 – Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 1941) σημαντικού ποιητή-στοχαστή της 10ετίας του 1930. Η ομιλήτρια έχει συμβάλλει στην έρευνα και την διάδοση του έργου του Γιώργου Σαραντάρη αλλά και της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία.
Η παρουσίαση έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης της Μαρίας Καρακάουζι στην Αθήνα και με την επέτειο των 75 χρόνων από την εκδημία του Γιώργου Σαραντάρη σε ηλικία μόλις 33 ετών, θύμα του ελληνο-ιταλικού πολέμου στα βουνά της Πίνδου. Η Μαρία Καρακάουζι επισκέπτεται την Ελλάδα πολύ συχνά, τόσο συχνά, που έχει αγοράσει διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα.
Την ομιλήτρια παρουσίασε στο ακροατήριο ο συμπολίτης μας Γιώργος N. Παπαθανασόπουλος δημοσιογράφος-συγγραφέας σε αντικατάσταση της Λίας Βαλάτα-Τσιάμα που ήταν ασθενής από τη συνηθισμένη εποχιακή γρίπη.

Η Μαρία Καρακάουζι και ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος