Ο Γιώργος Χουλιαράς και οι μαθητές του εκθέτουν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

ergoxouliaras
Έργο του δασκάλου Γιώργου Χουλιαρά

Tης ΜΑΡΘΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου έκθεση γλυπτικής με τον τίτλο «Έκθεση Εργαστηρίου Γλυπτικής Γιώργου Χουλιαρά ΑΣΚΤ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ».

Ο Δάσκαλος, γλύπτης και καθηγητής της ΑΣΚΤ Αθηνών, Γιώργος Χουλιαράς και οι μαθητές του εργαστηρίου του -τώρα πλέον καταξιωμένοι γλύπτες- παρουσίασαν τη δουλειά τους στον ίδιο χώρο.

«Μια έκθεση γλυπτικής δεν είναι ένα συχνό γεγονός, καθότι καθόλου εύκολο, ειδικά με γλυπτά στο χώρο. Απαιτεί κατάλληλα έργα για το συγκεκριμένο χώρο, μελέτη στο στήσιμο των μεγεθών και των ομαδοποιήσεων για την καλύτερη θέση των έργων και κυρίως καλά έργα. Οι νέοι γλύπτες μαθητές μου, κόντρα στις στερήσεις και τα προβλήματα των καιρών, παλεύουν για μια γλυπτική με ήθος και ποιότητα. Όταν έρθετε, θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πώς ομορφαίνει και φορτίζεται ο χώρος με την παρουσία της γλυπτικής».

Αυτά μας είπε ο δάσκαλος και τα διαπιστώσαμε κι εμείς ιδίοις όμμασι. Γεμάτες οι αίθουσες και ο κήπος του Ιδρύματος από γλυπτά του δασκάλου και των μαθητών του. Είναι μία έκθεση που πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να την επισκεφθούν.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος 32 μαθητές – γλύπτες του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Γιώργου Χουλιαρά. Ένας από αυτούς, ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος, γράφει στο FB: «Με αυτήν την έκθεση, τιμά ο δάσκαλος τους μαθητές του… Εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Ακόμα ένα μπράβο στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, που υποστηρίζει τις τέχνες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Και ο Δάσκαλος, Γιώργος Χουλιαράς, σε μια κουβέντα μας καταλήγει ως εξής: «Φυσικά όπως για τους γονείς τα παιδιά τους είναι πάντα παιδιά, έτσι και ‘γω με τους μαθητές μου, θα τους νιώθω πάντα πνευματικά παιδιά μου, που θα εύχομαι να εξελίξουν τον προσωπικό τους ύφος, αυτό που ξεκινήσαμε μαζί, και όπως η οικογένεια χαρακτηρίζει συμπεριφορές έτσι και το εργαστήριο από όπου ξεκίνησαν να χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική στάση των μελλοντικών τους επιδιώξεων».

Η έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, τηλ. 210 8019975) θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016.