Ρίζες ελπίδας στον Κοκκιναρά

anadasosi1a

Όλοι μαζί φύτεψαν ένα δέντρο στην περιοχή του Κοκκιναρά, συμβάλλοντος στην ελπίδα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εθελοντικής δράσης για αναδάσωση του Δήμου Κηφισιάς και του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ.

Εκατοντάδες ήταν τα πεύκα που φυτεύτηκαν, καθώς και βελανίδια με ένα νέο τρόπο φύτευσης κατά μήκος του δασικού δρόμου, χάρη στην πρωτοβουλία του κτηνίατρου κ. Θεοδωρίδη.

anadasosi2a

Παρόντες στη δράση ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, , ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης, Γιώργος Κόμιανος και Ρόζυ Χαριτοπούλου.

anadasosi3a

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς  βρέθηκε στο σημείο, όπου φύτεψε δέντρα και συνομίλησε με τους πολίτες και τα παιδιά που προσήλθαν στη δεντροφύτεψη. Ο κ. Θωμάκος  μεταξύ άλλων δήλωσε «Σε λιγότερο από ένα μήνα βρεθήκαμε δύο φορές όλοι μαζί με τον ΣΠΑΠ και τον ΣΚΑΙ, να φυτέψουμε δέντρα αυτή τη φορά με την βοήθεια  εθελοντών, ενεργών πολιτών, προσκόπων, συλλόγων και φορέων αλλά και με την βοήθεια των εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Φυτεύοντας δέντρα συμβάλλουμε στην ελπίδα ότι το πανέμορφο δάσος που χαρήκαμε και προλάβαμε εμείς και οι γονείς μας,  θα ξαναζωντανέψει και θα το χαρούν και τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη βοήθεια τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ.