Σύγχυση με τη συνωνυμία

Βάρσος και Βάρσος
Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βάρσος και ο επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος, ο εκλιπών

Καλή στην υγεία του είναι ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος για δεκαετίες στην Κηφισιά, Βασίλης Βάρσος. Για ακόμα μια φορά διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες μπέρδεψαν τους αναγνώστες τους αναρτώντας τη φωτογραφία του πρώην δημάρχου, με την ανακοίνωση του θανάτου του ξαδέλφου του, επίσης Βασίλη Βάρσου, του γνωστού ζαχαροπλάστη, ο οποίος έφυγε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα γινόταν δημοτικό συμβούλιο και πολλοί ξαφνιάστηκαν βλέποντας μπροστά τους τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος δεχόταν συλλυπητήρια.

Ούτως ή άλλως πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν έτσι κι αλλιώς ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Κάτι η γλυκύτητα στη φυσιογνωμία του πρώην δημάρχου, κάτι που γλύκαινε τους Κηφισιώτες με γαλακτομπούρεκα από τον ξάδελφό του, κάτι που δεν γνώριζαν το δικό του επάγγελμα, κάτι η έλλειψη δημοσιογράφων, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το λάθος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Ζαπάντης αναγκάστηκε να κοινοποιήσει επιστολή, προκειμένου να διαλυθεί η παρεξήγηση και να στηλιτεύσει τον τρόπο που χειρίζονται τις ειδήσεις πολλά Μέσα Ενημέρωσης που στον βωμό της ταχύτητας και της οικονομίας θυσιάζουν την εγκυρότητα της είδησης.

 

Σχετικά με εσφαλμένες δημοσιεύσεις για τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλειο Βάρσο και τον εκλιπόντα επιχειρηματία Βασίλη Βάρσο

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναφερθούμε στη σύγχυση που προκλήθηκε στον Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΑ- ΕΡΓΑ- ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ- ΙΣΤΟΡΙΑ», κ. Βασίλειο Βάρσο, καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος γνωστού επιχειρηματία Βασιλείου Βάρσου, ιδιοκτήτη του εμβληματικού-παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου «Βάρσος Κηφισιάς». Σε πολλές σελίδες ηλεκτρονικής ενημέρωσης (όχι του τοπικού τύπου) έγινε λάθος το λάθος στην είδηση για το θλιβερό γεγονός της απώλειας του γνωστού επιχειρηματία της Κηφισιάς Βασιλείου Βάρσου να συνοδεύσει η φωτογραφία του εν ζωή Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλείου Βάρσου, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στον ίδιο, στις οικογένειές τους, σε όλο τον Δήμο και όχι μόνο.

Είναι γεγονός ότι η εποχή του διαδικτύου απαιτεί μεγάλες ταχύτητες ενημέρωσης, ιδιαιτέρως στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. Όμως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή η αναπαραγωγή ειδήσεων από διαδικτυακές σελίδες που δεν ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών τους καθώς μπορεί να πλήξουν σοβαρά πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα έτσι ώστε να προστατεύεται η αξιοπιστία, η ποιότητα και η εγκυρότητα της πληροφόρησης και να μην θυσιάζονται στον βωμό της ταχύτητας και της ποσότητας.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 του Δημοτικού Συμβουλίου

 Σταύρος Ζαπάντης