Τα αντίθετα έλκονται

Κανακάκης 1

Τη συνεργασία τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κηφισιά, ανακοίνωσαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κανακάκης και Χρήστος Καλός.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γ’ Λυκείου Κηφισιάς στις Αδάμες, συμβολικό σημείο της Κηφισιάς όπως είπε ο κ. Κανακάκης, αφού στο παρελθόν σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι την έχουν απαξιώσει.

Ο Χρήστος Καλός θεώρησε τη συγκεκριμένη συνάντηση  σημείο εκκίνησης και για γενικότερες συνεργασίες. Πρόσθεσε ότι οι Αδάμες μπορεί να είναι ένας σχετικά καινούργιος οικισμός αλλά έχει πάνω από 17.000 κατοίκους, πολύ περισσότερους από τα Αλώνια  με πληθυσμό των 7.000 κατοίκων και προβλήματα αναλογικά τον αριθμό των κατοίκων.

Ο Παναγιώτης Κανακάκης ανέφερε ότι υπάρχει σκοπιμότητα που οι συνδυασμοί βάζουν πολλούς υποψηφίους από την περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαμοιρασμός των ψήφων να μην επιτρέπει τελικά την εκλογή κανενός δημοτικού συμβούλου από τις Αδάμες.

Αν και κομματικά αντίθετοι οι δύο υποψήφιοι, όπως επίσημα ανακοίνωσαν και οι δύο, το κοινό καλό για την Κηφισιά τους έκαναν να προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία.

Ο Παναγιώτης Κανακάκης αν και επίσημα μέχρι τώρα δεν έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλη σχεδόν η Τοπική Οργάνωση του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Γρίβα. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Παναγιώτης Κανακάκης, είπε πως για την επιβολή διοδίων αν χρειαστεί θα υπερβεί την όποια κομματική πειθαρχία. Ο Χρήστος Καλός από την άλλη είπε ότι παρότι είναι μέλος της επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι δογματικός  και δεν στέκεται κομματικά. Άλλωστε, όπως είπε, έχει διακρίνει τη σταθερότητα στις προτάσεις και τις θέσεις του Παναγιώτη Κανακάκη στα Δημοτικά Συμβούλια και τις περισσότερες συμφωνεί μαζί του.Κοινό Καλός

Η ημέρα της συνάντησης ήταν φορτισμένη λόγω και της διαδήλωσης για τη Μακεδονία αλλά αυτό δεν κώλυσε του διοργανωτές να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συζήτηση, η οποία είχε και μεγάλη ανταπόκριση από κατοίκους της περιοχής.

Οι δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι δύο συνδυασμών που θα συνεργαστούν, ο Παναγιώτης Κανακάκης με τον συνδυασμό «Βήματα μπρος» και ο Χρήστος Καλός με τον συνδυασμό  «Δημιουργία για την Κηφισιά».