Τα εξ αμάξης Οκτωβρίου

examaxis7105-1

– Ορκίστηκαν 22 νέοι δημοτικοί υπάλληλοι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν είναι αυτή η είδηση, αλλά το γεγονός ότι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009. Με το που πέτυχαν όμως ήρθαν τα μνημόνια και πάγωσαν οι προσλήψεις. Έτσι χρειάστηκε να περιμένουν 7 χρόνια για να προσληφθούν, προφανώς χωρίς να έχουν καμία πληροφόρηση στο μεσοδιάστημα εάν και πότε θα γινόταν η πρόσληψη αυτή. Το δυσάρεστο είναι ότι στο διάστημα των 7 αυτών χρόνων δε βρέθηκε κάποια πιο αξιόλογη πρόταση εργασίας για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι και από τους επιτυχημένους.
Το ακόμα πιο δυσάρεστο, αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ότι τώρα που έρχονται μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τη μισθοδοσία, αφού ήδη έχει μειωθεί κατά πολύ ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Υπάρχει βέβαια και ευχάριστο στην ιστορία. Η μείωση του δείκτη ανεργίας, για την οποία πανηγύρισε η Κυβέρνηση.

– Βούιξε ο τόπος από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε πρόσφατα η «Αυγή» στην οποία φέρει με διαφορά μπροστά τη Νέα Δημοκρατία από το κυβερνών κόμμα και καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Κάτω από 1300 το δείγμα από το οποίο εξήχθη το συμπέρασμα. Στην Κηφισιά έκαναν την έρευνα; Εμείς είχαμε ήδη το αποτέλεσμα από τις τελευταίες εκλογές. Τότε στην Κηφισιά δώσαμε 25,5 μονάδες μπροστά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ και τον Κυριάκο το Μητσοτάκη τον αγαπάμε και μάλιστα πολύ. Μέσα στη βροχή περίμεναν με τις ώρες οι ψηφοφόροι του στην Κηφισιά για να το ανακηρύξουν αρχηγό με 74%.

– Χωρίς απόφαση Δημ. Συμβουλίου θα μπορούν να παίρνουν άδεια τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εφόσον ψηφιστεί ένας από τους νέους νόμους. Δεν ανησυχούμε όμως. Κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να ταλαιπωρούνται οι επιχειρηματίες και να χρειάζεται να απευθύνονται σε κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία για να προχωρήσει η δουλειά τους. Ούτε για τους κατοίκους ανησυχούμε μήπως χάσουν τον ύπνο τους, από μαγαζιά βραδινά μπροστά στην πόρτα τους. Η ζωή και για αυτούς θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη.

– Μπορεί να μην πήρε την τηλεοπτική άδεια ο ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρίας «Τοξότης Α.Ε.», την τρύπα όμως στο Άστυ Ελλήνων Αιγιπτιωτών την έκλεισε, έστω και με κάποια καθυστέρηση, γεγονός που δημιούργησε παράπονα σε κατοίκους.  Ανυπόμονοι βέβαια ήταν και αυτοί. Δεν πρόλαβαν να κάνουν την πρώτη καταγγελία και προχώρησαν και σε δεύτερη, ενώ από την πρώτη καταγγελία μέχρι το κλείσιμο της τρύπας δε μεσολάβησαν ούτε 10 ημέρες. Χρόνος ρεκόρ για αποκατάσταση τρύπας στην Ελλάδα.

examaxis7102-1

– Πέραση φαίνεται έχει η καινούργια στήλη μας για τα παγκάκια της πόλης, αφού συμπολίτης μας ανώνυμα μάς κατήγγειλε ότι σε ιδιωτικό χώρο της Κηφισιάς ο Δήμος έχει χαρίσει ένα παγκάκι και ζήτησε από τις υπηρεσίες να του δώσουν και εκείνου ένα. Φυσικά σε ερώτησή μας στο Δήμο, μας αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Όποιος θέλει παγκάκι μπορεί να αγοράσει ή να κατασκευάσει μόνος του. Υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για να φτιάξει κανείς όμορφα παγκάκια με ευτελή υλικά.

– «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility. Strong economy), το ατυχώς επιλεγμένο για τη φετινή χρονιά μήνυμα από την Ευρώπη για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που και πάλι αγνοήθηκε στην πόλη μας, όπως και στις περισσότερες πόλεις. Ένα μήνυμα που μας μπέρδεψε λίγο στη συνεπαγωγή. Εάν αποχτήσουμε έξυπνη κινητικότητα θα κατακτήσουμε και την ισχυρή οικονομία ή αφού δεν έχουμε ισχυρή οικονομία να μην ελπίζουμε σε έξυπνη κινητικότητα;

– Έβγαλε και ψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς σχετικό με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με το οποίο χαιρετίζει το τέλος της ανομίας. Εκεί επιτίθεται σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για όλα τα δεινά που έφεραν, συγκεκριμενοποιώντας τις καταγγελίες σε υπόδικους πρώην φίλους προηγούμενων Κυβερνήσεων και στην εγγύηση του αέρα κοπανιστού με τον οποίο υπογράφονταν θαλασσοδάνεια. Λίγο χωρίζει το μίσος από την αγάπη και την καταγγελία από τη ζήλια.

– Είκοσι μέρες ήταν γεμάτοι οι κάδοι και μέσα σε μία μέρα άδειασαν, αμέσως μετά την έκθεσή τους στο διαδίκτυο. Οι δύο σκουπιδοτενεκέδες που καταγγέλθηκε ότι ήταν τίγκα στα σκουπίδια στη γωνία Εχίνου και Πάρνηθος. Μια καταγγελία, ένας καφενές, μία δημοσίευση και η τάξη αποκαταστάθηκε. Δεν ήταν και δύσκολο!

examaxis7101-1

– Τα πράγματα συνήθως είναι απλά, συνωμοσίες και ίντριγκες δεν είναι συνηθισμένες και μια δασκάλα έχει μάθει να τα εξηγεί έτσι ώστε να μη μένουν αμφιβολίες στους μαθητές της. Αυτό  έδωσε να καταλάβει στο συμβούλιο, η Κατερίνα Κάραλη, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δασκάλα και και υποδιευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας στο οποίο πέρυσι προέκυψε το τεράστιο πρόβλημα με την πτώση του ταβανιού, λόγω παλαιότητας και μεταστέγασης των μαθητών σε λυόμενες αίθουσες. Έτσι όταν ρωτήθηκε με επικριτικό ύφος από τον Στάθη Κύρλο της αντιπολίτευσης για ποιο λόγο παραιτήθηκε το προηγούμενο συμβούλιο της σχολικής επιτροπής του 1ου Δημοτικού, απάντησε ότι έληξε η θητεία του και έγιναν εκλογές.

– Μπήκαν μερικά κολονάκια στην Κασσαβέτη, στο σημείο απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά και όποιο όχημα θέλει, μπορεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Τα κολονάκια μπήκαν μετά το δημοσίευμα της συνέντευξης του Φρατσέσκο Βιανέλλο στην εφημερίδα μας και μάλλον δεν είναι τυχαίο. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους για να σταματήσει και η παραφιλολογία για την αλλαγή της πολιτικής της διοίκησης ως προς το θέμα των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

examaxis7103-1