Την αρχή του Τριωδίου σήμαναν οι τροβαδούροι

trovathouroi

Την αρχή του Τριωδίου τίμησαν οι Τροβαδούροι Κηφισιάς καλώντας τα μέλη και τους φίλους τους σε γιορταστική μεσημβρινή συνεστίαση, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Κέντρο “Tera Verde”.
Ο ήλιος έλαμπε έξω, θυμίζοντας περισσότερο Άνοιξη, τα μεγάλα παράθυρα του κέντρου άφηναν ελεύθερη τη θέα στον Κηφισό και μέσα η μουσική ξεσήκωνε τον κόσμο από τις θέσεις του. Όπως δε ανέφερε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μάρκος Μάστρακας, “νηστικό αρκούδι δε χορεύει” και πριν δυναμώσει η μουσική είχε προηγηθεί πλουσιοπάροχο γεύμα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα των παρισταμένων από τον αντιπρόεδρο και εγκάρδιο χαιρετισμό από την πρόεδρο, Ολυμπία Καλού, οι οποίοι επισκέφτηκαν και ξεχωριστά το κάθε τραπέζι.
Παρών και ο δήμαρχος, Γώργος Θωμάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος των «Τροβαδούρων Κηφισιάς» συμβάλλοντας σημαντικά στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλη.
Άψογη η οργάνωση, όμορφα τα δώρα της λαχειοφόρου που διενεργήθηκε χωρίς να σταματήσει καθόλου το κέφι της εκδήλωσης, αφού δε χρειάστηκε να γίνει κλήρωση, μια και οι ίδιοι οι λαχνοί εμπεριείχαν ή όχι δώρο. Και ο χαμένος όμως κέρδιζε ένα ευχαριστήριο καρτελάκι.
Κανείς όμως δεν έφυγε χωρίς δώρο, αφού μια ξύλινη τουλίπα περίμενε στο τραπέζι κάθε καλεσμένο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που στόλισαν με το λουλούδι το πέτο τους, ενώ ευχές ανταλλάσσονταν για Καλές Απόκριες και οι πίκρες για την οικονομική κατάσταση της χώρας είχαν μείνει έξω από την αίθουσα, δίνοντας τη θέση τους στο κέφι για γιορτή.
Ο μικρός Τροβαδούρος Μάνος Ταγονίδης, σε ένα ζεμπέκικο που καταχειροκροτήθηκε.