Τοπικές Εκλογές στις 22 Οκτωβρίου

kalpi
κάλπες

Την Κυριακή  22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα Συνοικιακά Συμβούλια της πόλης μας.  Μην βάλετε λοιπόν τίποτα άλλο στην ατζέντα σας για εκείνο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να είστε ελεύθεροι να συμμετάσχετε στην ανάδειξη των συμβουλίων που θα συμβάλλουν στις αποφάσεις για τις γειτονιές σας. Να γνωρίσετε από κοντά αυτούς στους οποίους θα μπορείτε να γκρινιάζετε για τη λακκούβα που δε σκεπάστηκε, για το φωτισμό που δεν επαρκεί, για τον σκουπιδοτενεκέ που είναι σε λάθος θέση.

Μέχρι τότε βέβαια μπορείτε να σκεφτείτε μήπως θα θέλατε να είσαστε εσείς αυτοί, οπότε  μπορείτε να αποφασίσετε να  θέσετε τους εαυτούς σας ανάμεσα στους υποψηφίους. Μια δοκιμή για εσάς και τους ψηφοφόρους σας για το αν θα μπορούσατε να βάλετε αργότερα υποψηφιότητα και για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με απόφασή του λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ενέκρινε των Κανονισμό Λειτουργίας των Συνοικιακών Συμβουλίων, ο  οποίος  συντάχθηκε  από  την  Επιτροπή  Θεσμών  και  Διαδικασιών, κάτι που προβλέπεται από τον νόμο για την Αυτοδιοίκηση, το γνωστό Καλλικράτη. Μέχρι σήμερα πολύ λίγοι έως ελάχιστοι Δήμοι έχουν ενεργοποιήσει αυτή τη διάταξη.

Σύμφωνα  με  τον  Κανονισμό,  μέλος  του  Συνοικιακού  Συμβουλίου  μπορεί  να  εκλεγεί  μόνο,  όποιος  έχει  αντίστοιχο  εκλογικό  δικαίωμα  στη  συνοικία. Από την άλλη να ψηφίσουν μπορούν  όλοι  οι  κάτοικοι  της  συνοικίας  από  δεκαοχτώ  χρονών  και  άνω, κοντά στις 53 χιλιάδες δηλαδή σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι  είναι  Έλληνες  πολίτες  ή  πολίτες  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  ή  αλλοδαποί  με  νόμιμη  παραμονή  στη  χώρα. Είναι αυτονόητο ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει μόνο σε μία συνοικία.  Οι συνοικίες θα είναι 14, 1 στην Εκάλη, 4 στην Νέα Ερυθραία και 9 στην Κηφισιά και τα Συμβούλια θα είναι 11μελή. Αν για κάποιο λόγο σε κάποια συνοικία δεν γίνει ψηφοφορία, αυτή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή. Τέλος σε κάθε ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι ενιαίο θα μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει μέχρι και δύο σταυρούς.

Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και για 10 μέρες όσοι θα ήθελαν να εκλεγούν, θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτά την υποψηφιότητά τους στο Δημαρχείο Κηφισιάς, Διονύσου 73 και Γορτυνίας, στον κύριο Γιώργο Τσούλο, Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής, εργάσιμες μέρες και ώρες. Περισσότερες  πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα  210-6233315  και  210-6231638. Τις αμέσως επόμενες τρεις μέρες θα οριστικοποιηθούν τα ονόματα των υποψηφίων και θα οριστούν οι εφορευτικές επιτροπές .

Η εφημερίδα ΚΗΦΙΣΙΑ και η ηλεκτρονική σελίδα  kifisianews.gr, παραμένουν στη διάθεση των υποψηφίων, προκειμένου να ενημερωθεί το αναγνωστικό τους κοινό για τις προθέσεις τους.  Επικοινωνία στα efimikif@kifisianews.gr, 210 6232989, 210 8011590 και Λεωφ. Κηφισίας 265, Κηφισιά.