Το πρόβλημα με τα σκουπίδια συνεχίζεται

soroiskoupidia1

Σε κατάσταση πολιορκίας από τα σκουπίδια, βρίσκονται οι πόλεις της Αττικής από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της μεγάλης ζημιάς που έχει προκύψει στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αττικής, γεγονός που μπορεί να λήξει σε δυο τρεις μέρες.

Σωροί σκουπιδιών που μαζί με τις νεροποντές έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, κατακλύζουν τα πεζοδρόμια και οι πολίτες δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο γίνεται αυτό.

Οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς στον ΧΥΤΑ Φυλής, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς λόγω των καιρικών συνθηκών και υπολογίζεται ότι μετά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει να γίνεται η αποκομιδή. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ρήγμα στο σημείο απόθεσης των απορριμμάτων, οπότε σταμάτησε να δέχεται απορριμματοφόρα ο ΧΥΤΑ.

Το μεγάλο πρόβλημα που ανέδειξε το ρήγμα είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου πια χώρος για περαιτέρω χρήση στον ΧΥΤΑ της Φυλής, οπότε σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απόθεση και τη διάθεση των σκουπιδιών.

Οι Δήμοι κάνουν εκκλήσεις στους πολίτες, ώστε να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους, όσο μπορούν στους κάδους αλλά και τα κλαδιά στο οδόστρωμα, για να διευκολύνουν τους συμπολίτες τους.