Τριήμερο εθνικής ανάτασης στην Κηφισιά

σημαια

Γεμάτη η πλατεία της Κηφισιάς με κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο καιρός είχε γυρίσει στις πρώτες πραγματικά φθινοπωρινές ημέρες. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε με πάθος ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και την έναρξη της παρέλασης έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς.

σημαια παρελ9 παρελ8 παρελ7 παρελ6 παρελ5 παρελ5 παρελ4 παρελ3 παρελαση2 dsc_0793

Την προηγούμενη ημέρα, στις 27 Οκτωβρίου, παραδοσιακά γιόρτασαν την ημέρα τα σχολεία της πόλης μας και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων της πόλης από τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων, πραγματοποιήθηκε στο Mνημείο των Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία, του Σώματος Eλλήνων Προσκόπων, του Σώματος Eλληνικού Oδηγισμού, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, καθηγητών και δασκάλων. Τα σχολεία της Εκάλης κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Κέννεντυ Εκάλης.

θωμάκος καταθεση χατζοπουλου

Ηρώον Ν. Ερυθραίας
Ηρώον Ν. Ερυθραίας

καταθεση

Οι εκδηλώσεις στην πόλης μας είναι τριήμερες, αφού γιορτάζει ο Αγ. Δημήτριος, πολιούχος και πάλι της πόλης. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, πλήθος πιστών, ακολούθησε τηλιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κηφισιάς. Το πρωί τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με συλλειτουργούς τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο και τον οικείο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο. Επίσης συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, το Σώμα Προσκόπων και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση τιμητικού αγήματος στην λιτανεία.