Διαβάστε τα… εξ αμάξης

stathmefsiexamaxis1
  • Ελεγχόμενη στάθμευση έχουμε, πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα μπαίνουνε, κάρτες μόνιμων κατοίκων όμως ακόμα δεν έχουμε. Χρόνο για να κάνει κανείς ενστάσεις οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι έχουμε. Την περιπέτειά του με πρόστιμα που έχει κληθεί να πληρώσει επειδή παρκάρει στη γειτονιά του με φωτοτυπία του αριθμού πρωτοκόλλου που έχει κάνει από τον Ιούνιο για να του εκδώσουν κάρτα μόνιμου κατοίκου, μας μετέφερε αναγνώστης μας. Η φωτοτυπία πρωτοκόλλου όμως φαίνεται ότι δεν αρκεί για τη δημοτική αστυνομία, αφού έκοψε όχι μία, αλλά ήδη δύο κλήσεις στον άνθρωπο. Για να μη συνεχίζει να έχει ανάλογα προβλήματα με τη δημοτική αστυνομία, μέχρι να εκδοθούν οι κάρτες, για την έκδοση των οποίων όμως δεν έχει οριστεί χρονικός ορίζοντας, τον συμβούλεψαν να βγάλει φωτοτυπία όχι μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου αλλά όλη την αίτηση. Μια αίτηση που έχει όλα του τα προσωπικά στοιχεία, από ΑΦΜ μέχρι τηλέφωνο. Έτσι θα ενισχυθεί και η επικοινωνία του με τη γειτονιά σε αυτούς τους καιρούς της αποξένωσης.
  • Με τη χρήση του ωφελήματος πενίας και δικηγόρο διορισμένο από το δικαστήριο πήγε στο δικαστήριο ο Γρηγόρης Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει στερηθεί την αξιοποίηση της περιουσίας του για πάνω από μια δεκαετία από απόφαση προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, απόφαση για την οποία καταδικάστηκαν από το ΣτΕ δημοτικοί σύμβουλοι. Γνωστό δικηγόρο, πληρωμένο από το Δήμο, είχε ως συνήγορο υπεράσπισης ο πρώην δήμαρχος και η πρώην νομική σύμβουλος του Δήμου, στο πενταμελές Εφετείο. Δικαιωμένος βγήκε ο πρώην δήμαρχος.
  • Άμεση ήταν η δράση όταν κλήθηκε να συλλάβει δημοτικούς συμβούλους που  ετοιμάζονταν να ψηφίσουν αρνητικά για χορήγηση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ν. Ερυθραία. Λίγο πιο αργή όταν απεγνωσμένοι κάτοικοι θέλουν να κοιμηθούν με ανοιχτά παράθυρα και αναρωτιούνται ποια είναι η ώρα που θεωρείται κοινής ησυχίας. Λέγεται ότι δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση αλλά κρίση θεσμών. Οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι σίγουρο ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν αρχίσει να πάσχουν σοβαρά, αφού γίνεται λόγος ακόμα και για δικαιοσύνη που σταμάτησε να είναι τυφλή.
  • «Τόσα χρόνια ως εργαζόμενοι φτιάχναμε μόνο τις εφημερίδες, τώρα ως άνεργοι θα μπούμε κι εμείς σε εφημερίδα». Αυτό ανέφεραν πρώην εργαζόμενοι στον Τύπο, που φιλοξενούνται στο παρόν φύλλο της ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Καμιά φορά είναι τόση η λάμψη «μπροστά από τις κάμερες» που δε δίνουμε την απαιτούμενη σημασία στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές. Χωρίς αυτούς όμως δεν υπάρχει ενημέρωση. Και όσο συνεχίζονται οι απολύσεις και οι κακοπληρωμές τόσο ο Τύπος όσο και γενικότερα τα Μέσα Ενημέρωσης δε θα έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους ούτε μπροστά ούτε πίσω από τις κάμερες.
  • Τα άνθη έστω και ξερά, ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα όταν ταξιδεύουν με τον αέρα. Τα ξερά πλατανόφυλλα καθώς αναδεύονται από το αεράκι σηματοδοτούν το φθινόπωρο στην Κηφισιά, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά να έρθει. Από την άλλη ανακοίνωση της καθαριότητας του Δήμου, τα τοποθετεί εκεί που φαίνεται να ανήκουν. Σε σακούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Ορθολογική μάλλον άποψη, για να μη γεμίζουν οι σκουπιδοτενεκέδες και με κηπαία απορρίμματα, για να μη βουλώνουν τα φρεάτια. Ορθολογική μακριά από ποίηση και ρομαντισμό.

 

Λατέρνα, φτώχεια και… αναδουλειά

laternaexamaxis1

Μία νοσταλγική πινελιά από το παρελθόν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καταστηματάρχες της οδού Ελαιών, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα στη φτώχεια, την αναδουλειά και τα χιλιάδες ερωτήματα για το πού οδηγείται η κατάσταση, ακούστηκαν οι ευχάριστες μελωδίες μιας περιπλανώμενης λατέρνας, που έφεραν στο νου και στην ψυχή άλλες ευτυχισμένες μέρες και άλλες εποχές.
Όλοι, μα όλοι, οι επαγγελματίες βγήκαν από τα μαγαζιά τους, καθώς διάβαινε η λατέρνα και έριχναν τον οβολό τους στο καλαθάκι, που κρατούσε ένα κοριτσάκι, ενώ δεν έλειψαν και οι … παραγγελιές, συνοδευόμενες από γερό μπαξίσι.

Μ.Τ.


 

  • «24 επιχειρηματικά σχήματα θα επιχειρήσουν στο Δήμο Κηφισιάς» από το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας. Μακάρι κάποια από αυτά να μπορέσουν να υλοποιηθούν και να αποφέρουν κέρδη στους νέους που τα εμπνεύστηκαν. Τα περισσότερα πάντως προγράμματα, κυρίως ευρωπαϊκά, που βρίσκονται γενικότερα σε εξέλιξη από διάφορους φορείς πανελλαδικά, είναι γεμάτα ωραίες λέξεις, έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού και προορισμένα να παραμείνουν σε δημιουργικές συζητήσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
  • Το φούρνο του Χότζα θυμίζει η ιστορία με το ψυγείο για τα γάλατα των εργαζομένων του Δήμου. Από το γραφείο προσωπικού που στεγαζόταν μέσα στο κοιμητήριο, πήγε στην κεντρική αίθουσα του Β΄ΚΑΠΗ στα Αλώνια. Μετά από διαμαρτυρίες των μελών του ΚΑΠΗ που ενώ έκαναν γυμναστική, δέχονταν την επίσκεψη εργατών, το ψυγείο μεταφέρθηκε στο διπλανό κτίριο του Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα». Πριν λίγες μέρες όμως ξαναγύρισε στο ΚΑΠΗ, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής του ΚΑΠΗ, όπως ειπώθηκε. Ο καπετάνιος όμως Μιχάλης Αποστολίδης, ο «γκρινιάρης» του ΚΑΠΗ, είναι το ένα μέλος από την τριμελή επιτροπή και τίποτα δε γνώριζε για την απόφαση αυτή.
  • Δώδεκα ευρώ είναι μια μάλλον ικανοποιητική τιμή για να βγεις έξω να φας και να διασκεδάσεις. Μια τιμή όμως που μπορεί κανείς να πετύχει και με την παρέα του σε ορισμένα ταβερνάκια. Έτσι κάποιοι βρήκαν μάλλον τσουχτερό το συγκεκριμένο αντίτιμο για εκδήλωση του ΚΑΠΗ Αλωνίων σε ταβέρνα της περιοχής, το οποίο εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος προφανώς δεν είναι και τόσο καλός στα παζάρια.

 

Καραδοκεί…

lakouvaexamaxis1

«Αυτό το λάκκο που χαίνει μήνες, ποιος θα τον κλείσει;», ρωτούν οι περαστικοί γωνία Ηρώδου Αττικού και Δραγούμη…

M.T.