Από το θέατρο  στον κινηματογράφο

patelis-karditsa

Στο θέατρο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Μάκη Πατέλη, τον έχουμε συχνά θαυμάσει και γελάσει μαζί του, με την καλή έννοια, αφού πρόκειται για έναν γνήσιο Έλληνα κωμικό, στο Αίθριο της Κηφισιάς.

Φέτος τον χειμώνα θα τον ξαναδούμε στη “Μαρίκα” σε μια ξεχωριστή παράσταση, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, στο θέατρο Χώρα, να ερμηνεύει τον τρομερό Βασίλη Λογοθετίδη. Τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου υποδύεται μια σύγχρονη μεγάλη πρωταγωνίστρια η Νένα Μεντή, στον ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Το θέατρο Χώρα, που έκλεισε μαζί με όλα τα θέατρα πέρυσι το χειμώνα, θα μπορέσει φέτος να δεχτεί και πάλι τους θεατρόφιλους για να απολαύσουν συγχρόνως σύγχρονο θέατρο αλλά και θέατρο μιας άλλης εποχής, της εποχής της Μαρίκας. (Στην έντυπη “Κηφισιά γράψαμε εκ παραδρομής ότι ο Μάκης Πατέλης ενσαρκώνει τον περίφημο “τσάντα” τον στιχουργό του Γιώργου Ζαμπέτα. Έτσι είναι αλλά φυσικά σε άλλο έργο παλεότερο. Άλλωστε ο Μάκης έχει περάσει από τόσους ρόλους στο θέατρο και στην τηλεόραση που ότι και να παίξει θα είναι χαρακτηριστικός ο ρόλος του)

patelis-marika

Ο Μάκης Πατέλης όμως περνάει από το θέατρο στον κινηματογράφο, έχοντας περάσει φυσικά και από τη μικρή οθόνη, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του σε επεισόδια της δημοφιλούς σειράς “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”.

Από τις 18 Νοεμβρίου λοιπόν  θα μπορούμε να τον δούμε και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία  του Στράτου Μαρκίδη «Karditsa Forever».  Η ταινία υπόσχεται να μας κόψει την ανάσα από τα γέλια μέσα από ίντριγκες, επενδύσεις δολαρίων, απάτες, σκάνδαλα, κρυφά πάθη, θαυματουργά προϊόντα και πολλά ξέφρενα μπερδέματα. Ακτιβιστές, χομπίστες, ρέμπελοι, δήμαρχοι, βουλευτές, ελληνοαμερικάνοι, γόηδες και γόησσες, προσπαθούν ο καθένας να βρει την τύχη του σε ένα χωριό της Καρδίτσας, την Κάτω Μαγούλα, ενώ ψάχνουν για πετρέλαιο.

Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Αποστόλου, Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης,  Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος. Έκτακτη Συμμετοχή: Παύλος Χαϊκάλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς.

 

Από το θέατρο στον κινηματογράφο περνάνε και η Κυριακή Γάσπαρη και η Κορίνα Αλεξανδρίδου, συμμετέχοντας στην ταινία του Κώστα Χαραλάμπους “Λούγκερ” που θα βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.gaspari

Όλα στη ζωή μπορούν να συμβούν τονίζεται στο τρέιλερ της ταινίας, όπου οι εντάσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας αποτυπώνονται δυνατά, μεταφέροντάς μας σε μια Ελλάδα που έχουμε πια αφήσει πίσω μας ή ίσως όχι εντελώς, παρακολουθώντας την  περιπετειώδη πορεία μιας ισχυρής οικογένειας από τα χρόνια της Κατοχής έως και τις αρχές του ’80.

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Γιωργής Τσουρής,  Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος.

Τόσο η Κυριακή Γάσπαρη, όσο και η Κορίνα Αλεξανδρίδου έχουν ανεβεί στη σκηνή του Αίθριου της Κηφισιάς, στην ίδια θεατρική παρέα με τον Μάκη Πατέλη, γεμίζοντας τις κερκίδες και αποσπώντας ηχηρά γέλια και χειροκροτήματα.

Ο κορονοϊός δεν επέτρεψε τον προγραμματισμό τέτοιων παραστάσεων τα προηγούμενα καλοκαίρια. Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε σε νέες διασκεδαστικές περιπέτειες το καλοκαίρι του 2022. Εξάλλου η Κηφισιά αγαπάει το θέατρο, χωρίς να απαρνείται όμως και τον κινηματογράφο.