Περήφανα νιάτα στην επέτειο του «ΟΧΙ»

2dimeryutraias1

Μία δυναμική παρέλαση, παρά τις δυσκολίες λόγω κορονοϊού και περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Κηφισιά.bikelas1

Μαθητές όλων των βαθμίδων, πρόσκοποι, αθλητικά σωματεία, αλλά και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και καταχειροκροτήθηκαν από το μεγάλο πλήθος των γονιών και των κατοίκων της πόλης μας.nina1

Η αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Νίνα Βλάχου, εξεφώνησε τον λιτό πανηγυρικό της ημέρας, λόγω της ασθένειας του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ενώ δίπλα της ήταν όλη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της πόλης.

episoimoi1

Το μήνυμα του Δημάρχου έκανε αναφορά στην Εθνική Ομοψυχία με την οποία μπορούν οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν και συνοδευόταν από την προτροπή να μένουμε ασφαλείς.

«Στέλνω την αγάπη μου στα παιδιά μας που σε λίγο θα παρελάσουν υπερήφανα ως Έλληνες και εύχομαι στις οικογένειες τους να τους καμαρώσουν σήμερα εδώ και αύριο ως χρήσιμους και άξιους πολίτες. Το μεγάλο ΟΧΙ ακούστηκε απο την Κηφισιά μας, τον Ιωάννη Μεταξά και είχε την πανελλήνια συναίνεση. Ολοι οι λαοί υποκλίθηκαν και θαύμασαν, ενώ φωτίζει για πάντα τους αιώνες των Ελλήνων. Με το χαμόγελο στα χείλη και την εορτάζουσα σήμερα Παναγία Ελευθερώτρια, στον ορίζοντα του Αλβανικού μετώπου προχωρούσαν οι φαντάροι μας στις νίκες. Στην πολυκύμαντη και ταραγμένη ιστορία μας, κύκλοι θριάμβων αλλά και συμφορών διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Πολύτιμο δίδαγμα: Ο ενωτικός πατριωτισμός μακριά από άγονες διαιρέσεις.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες καθημερινός είναι και ο σύγχρονος πόλεμος, με βαρύ τίμημα και αόρατο εχθρό. Γι΄ αυτό σας παρακαλώ πολύ να εξαντλούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Τιμή και Δόξα σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή και το αίμα τους, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και κατά την ενιαία Εθνική Αντίσταση 40-44.

Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Πατρίδα!»

tympano1tympana1sminos1

Η παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική μας, με μαέστρο τον Φίλιππο Χίου xioy1και ακολούθησαν οι πρόσκοποι, οι μαθητές των δημοτικών Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Κηφισιάς και Ερυθραίας, οι αθλητικοί σύλλογοι και τέλος οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του κλιμακίου της Εκάλης με πλήρη εξάρτυση και με τα τέσσερα οχήματα του όρχου, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, απέσπασαν το χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους. Στη βάθρο του Δημάρχου βρισκόταν η αντικαταστάτρια αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη.  shmaia1αethelontes1

Μετά το πέρας της παρέλασης δόθηκε μικρή δεξίωση επάνω από το χώρο του πάρκινγκ, όπου το χορευτικό του Βικέλα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.