Απολυμάνσεις και ανακαινίσεις στα σχολεία

APOLYMANSI1a

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου περιμένουμε τις ανακοινώσεις για την λειτουργία της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ όλα δείχνουν πως  αρχικά τουλάχιστον θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια. Στην περιοχή  μας την Κηφισιά αλλά και γενικότερα στα Βόρεια Προάστια ακούγονται φήμες ότι  υπάρχει έξαρση κρουσμάτων ενώ δύο Δημοτικά το 7ο στην Πολιτεία και το 8ο στις Αδάμες έχουν διαπιστωθεί κρούσματα σε δύο τμήματα και οι τάξεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο Δήμος την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Ιανουαρίου έχει προχωρήσει με ειδικά συνεργεία στην απολύμανση των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής αλλά και έχει προχωρήσει στον γενικότερο ευπρεπισμό των σχολείων ενόψει της επαναλειτουργίας τους.

Ήδη οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά  και όλα τα είδη καθαριότητας για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού των σχολείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Παιδείας, ενώ έχει παραδοθεί και η δεύτερη παρτίδα με μάσκες.

Το προσωπικό της καθαριότητας στα Γυμνάσια και Λύκεια έχει αυξηθεί όπως και στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.apolymansi2a

Τους χώρους των σχολικών μονάδων επιθεώρησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κηφισιάς Νικήτα Κόκκαλη , Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας.

Ο Νικήτας Κόκκαλης κατά τη διάρκεια που της αναστολής λειτουργίας, είχε προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης σε ορισμένα σχολεία όπως αυτή της πλήρης ανακαίνισης των τουαλετών του 3ου Γυμνασίου, στη Νέα Κηφισιά.wc-3o-gymn

Μια σχολική δράση που αξίζει συγχαρητήρια είναι αυτή από τους δραστήριους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας , όπου κατά την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οργάνωσαν και χρηματοδότησαν το έργο της ανακαίνισης της αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες αλλαγής δαπέδου, ανακαίνισης της σκηνής και ελαιοχρωματισμοί.amfitheatro1

Τέλος ο Δήμος Κηφισιάς σύμφωνα με ανακοίνωσή των υπηρεσιών του συνεχίζει τις δράσεις απολύμανσης δημόσιων χώρων (παγκάκια, στάσεις, πεζούλια κ.α.) συμβάλλοντας στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού. Ειδικό συνεργείο με κατάλληλο εξοπλισμό, απολυμαίνει σε εβδομαδιαία βάση στάσεις λεωφορείων, πλατείες και σημεία σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά όπου συγκεντρώνονται πολίτες.

kolaz-apolymansi