Σινεφίλ γρηγορείτε … το Άλσος σας περιμένει

monika1

Δωρεάν διασκέδαση αλλά πλούσια σε χρώματα και αρώματα, είναι οι βραδιές κινηματογράφου που προσφέρουν οι φίλοι των εκδόσεων Κηφισιά σε όλους όσους έρχονται στο Άλσος Κηφισιάς Δ. Ζωμόπουλος, τις τελευταίες μέρες.

Δίπλα στο συντριβάνι με τα τζιτζίκια να τετερίζουν απολαμβάνουμε ταινίες που μπορεί να μην τις έχουμε ακούσει έιναι όμως όλες βραβευμένες, με άριστες κριτικές και το μόνο τους ελάτωμα είναι ότι δεν είναι εμπορικές. Η μεγάλη μας χαρά είναι να έχουμε σχρδόν σε όλες τις ταινίες τους δημιουργούς τους και έτσι να μπορούμε να μαθαίνουμε τα μυστικά της τέχνης τους.kornhliosa

Μέχρι σήμερα είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας τον σκηνοθέτη Νίκο Κορνήλιο, την μοντέρ Ευγενία Παπαγεωργίου και την πρωταγωνίστρια Katia Leclerc O’ Wallis στο έργο “Η τέχνη καταστρέφει”, την πρώτη μέρα προβολής παρουσία του προέδρου της Ανθοκομικής Γιώργου Παπαδόπουλου, που μας παραχώρησε το Άλσος για τις προβολές.skordilis1

Τη δεύτερη μέρα, ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης μας ξενάγησε στην ταινία του “ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ” – ένα ψυχολογικό πολιτικό θριλερ, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης κι Εθελοντισμού Γιώργου Σκορδίλη.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους “ Το φουστάνι” και “Bella” παρουσία των σκηνοθετώναξεβάνη Μόνικα και Θέλγια Πετράκη και του Παραγωγού Κώστα Ταγκαλάκη οι οποίοι και συζήτησαν στο τέλος με τους θεατές, Η Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, αγαπημένη παρουσία πάντα, Ράνια Ντάλη μας είπε πως θα ήταν πολύ όμορφο να γυρίσουμε τις γειτονιές της Κηφισάς προβάλλοντας ταινίες. Την ευχαριστούμε για την πρόταση και μακάρι να βρεθεί μια φόρμουλα να το κάνουμε πράξη.

 Ευχαριστούμε το Άρη Μαυρικίδη για τις φωτογραφίες

Γιάννης Γρηγοράκος

Τι θα δούμε σήμερα

 mamasuΜε την Κατερίνα Καράμπελα

Η ταινία 43 λεπτών αναφέρεται στην πρώτη επιτυχημένη ελληνική ανάβαση στη 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Mount Manaslu 8.163m στα Ιμαλάια του Νεπάλ με σχοινοσυντρόφους τον Αντώνη Συκάρη και τον Γιώργο Μαρίνο.

Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ένας αληθινός άθλος γυρισμένο σε πραγματικές συνθήκες με τις αγωνίες αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που πλαισιώνουν το εγχείρημα αυτής της ανάβασης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας οι Έλληνες ορειβάτες Αντώνης Συκάρης και Γιώργος Μαρίνος, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας, κατακτούν την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Mount Manaslu 8.163m. Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το οδοιπορικό τους για τα Ιμαλάια του Νεπάλ και έφθασαν μετά από 8 ημέρες στο base camp του βουνού.

Ο καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν και η υγεία τους άργησε να σταθεροποιηθεί ώστε λίγο έλειψε να «χαθεί» η κορυφή. Τελικά έφθασαν στην Κορυφή στις 28/9/2018 στις 6.00 το πρωί.

Ο Αντώνης Συκάρης μετά από αυτή την επιτυχία είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει, σε διάστημα μόνο 17 μηνών,σε 3 κορφές πάνω από 8.000 μ. (από τις 14 του κόσμου):

  • Everest 8.848 m

  • Kangchenjunga 8.586 m

  • Manaslu 8.163 m

      Η ΚΗΦΙΣΙΑ πάει σινεμά.

Συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Γιάννης Γρηγοράκος, διευθυντής των εκδόσεων «Κηφισιά» και ο Κώστας Μαντάς, γνωστός άνθρωπος της τηλεόρασης, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Τα κείμενα και η παρουσίαση είναι της Κατερίνας Καράμπελα, ενώ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Βραδιές κινηματογράφου στον δροσερό χώρο του Άλσους Κηφισιάς «Δ. Ζωμόπουλος» με έναρξη προβολής 9.00 μ.μ.

Θα σας περιμένουμε από τις 8.30 μ.μ., όπου θα έχετε τη δυνατότητα να γνωριστείτε με τους συντελεστές και να μπορέσουμε να βρούμε θέσεις για όλους, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες που επιτάσσει η εποχή. Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Παπαδόπουλο και τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση αυτή.

Το Άλσος Κηφισιάς είναι στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. σταθμός Κηφισιά (τέρμα).