Δεν έχει τέλος η βία…

panagitsas-kifisias1

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων έγινε το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στο κέντρο της Κηφισιάς.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε δύο άλλες κοπέλες στην συμβολή Παναγίτσας και Κηφισιάς.

Οι ανήλικες αφού στην αρχή άρχισαν να βρίζουν τις δύο κοπέλες, επιτέθηκαν σε μια από αυτές με γροθιές και στη συνέχεια της αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της.

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ που μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων την ελαφρά τραυματισμένη 15χρονη κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση.

Τόσο η ίδια όσο και η φίλη της που βρισκόταν μαζί της αναγνώρισαν μια 16χρονη, την οποία οι αρχές ταυτοποίησαν και στη συνέχεια συνέλαβαν.

Σε βάρος της 16χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απειλή, κλοπή και σωματική βλάβη, με την ίδια να παραπέμπεται ενώπιον εισαγγελέα ανηλίκων.

-Το προηγούμενο μεσημέρι Παρασκευή, άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στο Κεφαλάρι, στην οδό Πευκών, και αφού απείλησαν με όπλο, έδεσαν μία γυναίκα με χειροπέδες στο μπάνιο, «αλώνισαν» στο σπίτι κλέβοντας ότι πολύτιμο υπήρχε.

Μεγάλο το θράσος τους γιατί μπούκαραν γύρω στις 1.30 μμ. χωρίς ενδοιασμό αν θα συναντήσουν κάποιο ένοικο του σπιτιού και αν αυτός τους αντισταθεί.

Στη Γλυφάδα γονείς πέρνουν το νόμο στα χέρια τους και καταδιώκουν ανηλίκους που επιτίθενται στα παιδιά τους.

Εδώ στην Κηφισιά έχει ιδρυθεί μαι ομάδα ενηλίκων περιφρούρησης, με σκοπό την αποτροπή τέτοιων περιστατικών. Αν τυχόν κάποιος από αυτούς χάσει την ψυχραιμία του, τι θα γίνει θα έχουμε αντεκδικήσεις;

Δεν περνάει Σαββατοκύριακο χωρίς ένα βίαιο περιστατικό στην πόλη μας, κυρίως ανάμεσα σε ανήλικους. Μπορεί άραγε να αντιστραφεί μια τέτοια κατάσταση; Είναι δύσκολο αλλά πρέπει, αλλιώς θα ερημώσουν οι πόλεις μας ειδικά από τα νέα παιδιά.