Ανατροπές μέχρι τέλους

moutzouris
Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης και δεξιά του η Δήμητρα

Δεν  πήγαν καλά οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας στους δύο μεγάλους δήμους, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας όπου έγινε μία μεγάλη ανατροπή στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Μάλιστα στην Αθήνα θυμηθήκαμε τις μέρες του 2014 με την μεγάλη ανατροπή του Νίκου Χιωτάκη ο οποίος είχε πάρει 46,40 % την πρώτη Κυριακή και έχασε από τον Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος είχε μόλις 25,68%.

Έτσι και τώρα ο Κώστας Μπακογιάννης  με 41,35% έχασε από τον δεύτερο Χρυσόστομο (Χάρη) Δούκα ο οποίος είχε μόλις 14,19%. Βέβαια έπαιξε ρόλο και η πολιτική ψήφος σε αυτήν τη περίπτωση, που καταπόντησε την επιλογή της Μαξίμου, στο πρόσωπο του νυν δημάρχου αλλά και τα λάθη του τελευταίου, με το πιο χαρακτηριστικό, τον μεγάλο περίπατο και την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Ανατροπή είχαμε και στον γειτονικό μας Δήμο Διονύσου με τον Γιάννη Καλαφατέλη να χάνει την δεύτερη Κυριακή από την  Κατερίνα Μαϊχόσογλου αλλά και στην Πεντέλη με την σημερινή δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά να χάνει από την Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και την ανατροπή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας Αλκιβιάδης Στεφανής γνωστός μας από την εμπλοκή του με την σωτηρία της οικίας του Παύλου Μελά, έχασε από τον υφιστάμενο περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, σύζυγο της πρώην δημοτικής μας συμβούλου Δήμητρας Μουτζούρη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες.