Δεν έχουν αρμοδιότητα οι Δήμοι για μεγάλης έκτασης αντιπλημμυρικές μελέτες  και έργα –  Απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας σε δημοσίευμα

antiplymirika1

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση στο δημοσίευμα που αναρτήσαμε την περασμένη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και αφορούσε την απραξία του Δήμου για την κατασκευή αντιπλημμυρικών στην ευρύτερη περιοχή των Αδαμών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς υπενθυμίζει πως οι  Δήμοι δεν έχουν την αρμοδιότητα να υλοποιούν μεγάλης έκτασης αντιπλημμυρικές μελέτες  και έργα, τις οποίες αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Μάλιστα, η Υπηρεσία έχει αποστείλει στοιχεία για περιοχές του Δήμου μας, οι οποίες χρειάζονται αντιπλημμυρική θωράκιση μεταξύ αυτών και για την περιοχή των Αδαμών. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά σε σχετικές μελέτες και έργα της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά από σχετικά αιτήματα και πιέσεις του Δήμου Κηφισιάς, η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε να κάνει μελέτη σε 53 σημεία που χρειάζονται αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις για όλη την Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, ύψους έως και 800 χιλ ευρώ .

Σε έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται πως τα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο μας μπορεί να φτάσουν και στο ύψος των 42 εκατ. Ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει βάσει των 53 παρεμβάσεων που προαναφέρθηκαν. Όμως το ακριβές κόστος των έργων θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για όλο τον Δήμο η οποίατώρα είναι στο στάδιο της δημοπράτησης από την ΠεριφέρειαΑττικής.

Εξυπακούεται ότι ο Δήμος προσπαθεί να διεκδικήσει το καλύτερο για την πόλη μας κ΄αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι από 66 Δήμους της Αττικής μόνο στον δικό μας και σε ακόμη έναν, δημοπρατείται συνολική μελέτη για έργα σε όλη του την έκταση, από την Περιφέρεια.

Σχετικό άρθρο:

Λόγω απραξίας του Δήμου επεμβαίνει η Περιφέρεια