Δέσμευση Δημάρχου για εξοπλισμό

kinito1

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς, για το φλέγον θέμα της παροχής εξοπλισμού σε μαθητές που δεν έχουν και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα. Αυτή η συνάντηση έγινε ύστερα και από την κοινή επιστολή των 15 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Κηφισιάς για την εξεύρεση Λύσης από τον Δήμο, αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Να θυμήσουμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς, μαζί με άλλους Δήμους της χώρας έχει ήδη αποταμιεύσει ένα σεβαστό κονύλι για αντιμετώπιση προβληματων από τη διασπορά του κορονοϊού, οπότε μπορέι να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά του εξοπλισμού.

Η Ένωση Γονέων μεταξύ άλλων αναφέρει για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο:

«… Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να καλύψει τον εξοπλισμό σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες (π.χ. παιδιά που συνδέονται μέσω κινητού, αδέρφια στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα που πρέπει να συνδεθούν ταυτόχρονα),

Άμεσα θα ανατεθεί με ευθύνη του Δημάρχου στο τμήμα Πληροφορικής του Δήμου ο προσδιορισμός  των προδιαγραφών των Η/Υ και tablet και παράλληλα θα γίνει έρευνα αγοράς για την διαθεσιμότητα του απαιτούμενου αριθμού,

Τα στοιχεία από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων  θα πρέπει να δοθούν το αργότερο έως την Δευτέρα  7 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των Διευθυντών θα δοθεί συγκεκριμένος αριθμός ανά Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο.

Επιμείναμε ιδιαίτερα ότι σε καμία περίπτωση σε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τον εξοπλισμό το οικογενειακό εισόδημα αφού αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και οι Διευθυντές δεν έχουν αρμοδιότητα να ζητήσουν αυτά τα στοιχεία.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων άμεσα να συλλέξουν τον αριθμό των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές τάξεις, που παρακολουθούν από κινητό και των μαθητών που συμμετέχουν μόνο από τηλεφωνική σύνδεση σταθερού τηλεφώνου …..».