Διεκδικούν τα λειτουργικά έξοδα των νηπιαγωγείων

nypiagwgeio-analwsima

Τους γονείς και κηδεμόνες των παιδίων τα οποία φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Κηφισιάς προσκαλέι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς σήμερα 30 Μαΐου στις 7.30 μμ στο αίθριο του Δημαρχείου, ώστε να απαιτήσουν την δωρεάν παροχή αναλώσιμων. Το ύψος που ζητούν είναι 30 ευρώ για κάθε παιδί.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς έχει ως ακολούθως:

“Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η διεκδίκηση από τον Δήμο να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά έξοδα των νηπιαγωγείων. Στην συνάντηση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι από 5 νηπιαγωγεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης  γνωστοποίησε τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε τα προηγούμενα τρία χρόνια ώστε να μην καλούνται οι γονείς και οι σύλλογοι γονέων να συνδράμουν με χρηματικά ποσά για την εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων, ιδιαίτερα στην φάση έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Τονίστηκε με επιμονή η υποχρέωση της πολιτείας μέσω των μηχανισμών της – Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος – στην υλοποίηση της εξασφάλισης της συνταγματικής υποχρέωσης για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες με ποιους τρόπους υπονομεύεται αυτός ο στόχος και επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η απαίτηση να επιμείνουμε στο βασικό αυτό αίτημα.

Αποφασίσαμε – σε πρώτη φάση – να προτείνουμε στα Δ.Σ.  των συλλόγων γονέων των Νηπιαγωγείων, μαζί με την Ένωση Γονέων, να ζητήσουμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κηφισιάς.

Στην συνάντηση – η οποία προτείνουμε να γίνει σε ανοιχτό χώρο και με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων γονιών – θα ζητήσουμε να λυθεί οριστικά το θέμα της λίστας των υλικών, απαιτώντας να καλύψει ο Δήμος αυτό το ποσό.

Η πρόταση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων υπολογίστηκε σε 30€/άτομο.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και  να οργανώσουν την συμμετοχή περισσότερων γονιών,

την Δευτέρα 30 Μάιου 2022 στις 7:30 μ.μ.

στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

 Το Δ.Σ.  της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς”