Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

mpotsi-piano

Φίλες και φίλοι, το καλοκαίρι πλησιάζει και θελήσαμε, μετά από ένα μεγάλο διάστημα επιβεβλημένης σιγής, να αντηχήσει και πάλι εκλεκτή μουσική σε διάφορους όμορφους ανοικτούς χώρους της πόλης μας που επιλέξαμε για σας.

Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν τοπικούς φορείς και συμπολίτες μας για τη έμπρακτη στήριξή τους. Είναι γεγονός ότι χωρίς την ευγενή φιλοξενία εκ μέρους τους όλα τα σχέδια μας θα είχαν μείνει χωρίς αποτέλεσμα.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν, σας προσκαλούμε στις θερινές μουσικές συναντήσεις που ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» έχει σχεδιάσει και οργανώσει με την ελπίδα να είναι της αρεσκείας σας.  Και οι τρεις συναυλίες είναι με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη  16.06.2022, ώρα 8:30 μ.μ. στο αίθριο χώρο της «Βίλας Μπότση», Σαπφούς 5, Πολιτείαmpotsi1

«Μουσικές Αποχρώσεις…» Το μπουζούκι

Βαγγέλης Τρίγκας,              μπουζούκι,  τραγούδι

Μαργαρίτα Καραμολέγκου, τραγούδι

Θόδωρος Μπρουτζάκης,    πιάνο

Λυδία Παναγιωταρέα,          βιολοντσέλο

Αντώνης Σίδερης,                 κιθάρα

Σε ένα πρόγραμμα που έχει ως βασικό όργανο το μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τρίγκας σολίστ και συνθέτης, με το Μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τραγούδια Ελλήνων έντεχνων λαϊκών συνθετών καθώς και δικές του οργανικές συνθέσεις.

Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, προσφέρουν μία νέα ενδιαφέρουσα ακρόαση της Λαϊκής μας Μουσικής.  Στο δεύτερο μέρος, σμυρναίικα τραγούδια!

Η συναυλία οργανώνεται από κοινού με το Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ).

Πέμπτη 30.06.2022, ώρα 8:30 μ.μ. στoν υπαίθριο χώρο της έπαυλης «Γ.Βάρσος», (Στροφυλίου 11 & Ραγκαβή, Κηφισιά).pisina-varsou

Τιμή μας είναι η διοργάνωση για τρίτη χρονιά συναυλίας κλασικής μουσικής της Ορχήστρας Academica του Ωδείου Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Τσούχλος.

Πέμπτη  21.07.2022, ώρα 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας «Ο Τίμιος Σταυρός».timios stayros1

Στον πανέμορφο, καταπράσινο αυλόγυρο της εκκλησίας «Ο Τίμιος Σταυρός», στις παρυφές του Κηφισού ποταμού, απέναντι  από  την  Πάρνηθα (Περιοχή Καλυφτάκη) – Πανόραμα Κηφισιάς και σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δ.Βικέλας», εν μέσω του καλοκαιριού, οργανώνουμε μια δροσερή μουσική βραδιά, όπου το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της Ναταλίας Κωτσάνη συναντά τη δεξιοτεχνία του Μάνου Αβαράκη που αναδεικνύει το σολιστικό ρόλο της «φυσαρμόνικας». Μαζί με μία ομάδα κορυφαίων μουσικών, παρουσιάζουν πρωτότυπες, ευφάνταστες συνθέσεις αγαπημένων Ελληνικών τραγουδιών που ενορχηστρώνονται με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό. Στο δεύτερο μέρος, τραγούδια από την Κάτω Ιταλία (γκρεκάνικα), από τη Λατινική Αμερική και Ισπανικά σεφαραδίτικα.

Μάνος Αβαράκης,    Φυσαρμόνικα,  Φλογέρες,  Καλίμπα

Ναταλία Κωτσάνη,    Τραγούδι,  Ακορντεόν

Alejandro Diaz,         Charango,  Κιθάρα,  Κρουστά

Ορέστης Πετράκης, Πλήκτρα

Ντίνος Μάνος,           Κοντραμπάσο

Μουσική πανδαισία σε τρία διαφορετικά μέρη της ίδιας πόλης. Σας περιμένουμε..!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Φραντσέσκο Βιανέλλο