Υδατόπυργος, διορθώνεται το λάθος

dexameni1

Την τιμητική του είχε στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 31 Μαρτίου, η επισκευή και ανάδειξη του νεώτερου μνημείου της πόλης μας, του υδατόπυργου της πλατείας Πλατάνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανθοκομικής, Γιώργο Παπαδόπουλο, όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, ο ίδιος απλά προσπάθησε να εκτελέσει την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, για να ξεκινήσει της αποκατάσταση της υδατοδεξαμενής, αντικαθιστώντας ορισμένα κομμάτια της με νέα. Ξαφνικά είδαμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος  σε αναρτήσεις συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και παλαιοί κηφισιώτες να αναφέρουν ότι υπάρχουν τρόποι να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί η δεξαμενή στο σημείο που βρίσκεται και όχι να αντικατασταθεί. Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς, ύστερα από διευκρινίσεις ότι έιχε γίνει λάθος στη διατύπωση της απόφασης για αντικατάσταση της δεξαμενής αποφασίσαμε να περιμένουμε τις προτάσεις για την αποκατάσταση χωρίς να γινει αντικατάσταση. Αυτό πάντα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ιστορικότητας του νεώτερου μνημείου, της αισθητικής και της ασφάλειας γιατί αυτό είναι το κυριότερο γιατί ενέχει και ποινικές ευθύνες είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος είπε πως η υδατοδεξαμενή έχει να συντηρηθεί εδώ και 15 χρόνια. Αυτό το νεώτερο μνημείο της πόλης, είπε ο κ. Χιωτάκης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο που να του προσομοιάζει και αυτό γιατί μπορεί να συντηρηθεί όχι ως προς τη χρήση αλλά ως προς την ιστορικότητα. Βρίσκεται εκεί από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ακόμη η Κηφισιά δεν ήταν ακόμη κοινότητα και ανήκε διοικητικά στο Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος οφείλει να αναλάβει την αποκατάσταση και την ανάδειξή του. Για το θέμα έχουν ενδιαφερθεί πολλοί συμπολίτες μας ενώ στείλει και επιστολή και ο γνωστός μηχανικός Μιχάλης Κορρές, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει τη μεταφορά των Αγίων Σαράντα και ανέφερε πως γίνεται επιτόπου η συντήρησή του.

Για το θέμα μίλησε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος είπε πως έχει ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση της υδατοδεξαμενής και πως ο ίδιος προσωπικά πλησίασε έναν ιδιώτη χορηγό, δίνοντάς του πληροφορίες και τηλέφωνα για να μπορέσει να έρθει σε επαφή και να μπορέσει να κοστολογήσει την επισκευή της. Τότε τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου του 2020, πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε αποκαταστήσει τη δεξαμενή πριν τα εγκαίνια της Ανθοκομικής τέλη Απριλίου, πράγμα που δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Ο χορηγός μας είχε πει πως τα χρονικά όρια ήταν περιορισμένα και γιαυτό το λόγο δεν προχωρήσαμε.dimsim313

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιάννης Παντελεάκης διευκρίνiσε πως ουδέποτε πάρθηκε απόφαση για αντικατάσταση της δεξαμενής αλλά από λάθος γράφτηκε αυτό, πράγμα που αποδεικνύεται από τις απομαγνητοφωνήσεις. Το λάθος έγινε λόγω της αλλαγής της διοίκησης της Ανθοκομικής, η οποία έγινε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Φυσικά συζητήθηκαν ακόμη πολλά θέματα εκτός από της υδατοδεξαμενή και το Συμβούλιο κράτησε εφτά ώρες τελειώνοντας γύρω στις 3.00 πμ της 1ης Απριλίου.

Το Συμβούλιο απασχόλησε όπως είναι φυσικό και πάλι το θέμα της αποκομιδής των πρασίνων από τους δρόμους με την Υπηρεσία να αναφέρει πως είναι δύσκολος ο προγραμματισμός, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει ένα συνεργείο όταν ξεκινά τι θα συναντήσει σε έναν δρόμο. Όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Θωμάκος αν υπάρχουν σε ένα στενό παρκαρισμένα οχήματα δυστυχώς το συνεργείο θα προχωρήσει παρακάτω και θα επιστέψει μετά από κάποιες μέρες γιατί πρέπει να συνεχίσει σε άλλες περιοχές.

Ακόμη ο κ. Θωμάκος μίλησε και για την απόθεση των πρασίνων στο οικόπεδο του ΕΦΚΑ και πως πολύ σύντομα περιμένουν τον λιανοτεμαχιστή για να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή τους και την μεταφορά στον ΕΣΔΝΑ, κάτι που ζήτησε πάλι και ο κ. Χιωτάκης.

Συζήτηση έγινε ακόμη για την εξέλιξη της πανδημίας και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας. όπως είπε ο κ. Θωμάκος υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα ένα δυαάρεστο είναι πως το 25% νοσεί. Ανέφερε πως στις 11 Απριλίου από τις 10πμ έως τις 3.00μμ. θα διεξαχθεί COVID TEST στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και προσκαλεί τις νεώτερες ηλικίες των συμπολιτών μας να συμμετάσχουν σε αυτό.