Δροσερές νότες σε κηφισιώτικη έπαυλη

academica1

Ο ψίθυρος από το βραδινό καλοκαιρινό αεράκι έδεσε αρμονικά με τις νότες από την ορχήστρα Academika  του Ωδείου Αθηνών, το βράδυ της 30ης Ιουνίου.koin;o-academika

Μια υπέροχη βραδιά κλασσικής μουσικής χάρισε ο «Σύλλογος των φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και το ΝΠΔΔ Βικέλας στην εντυπωσιακή βίλα Βάρσου, στο Στροφίλι της Κηφισιάς.

Ο οικοδεσπότης Γιώργος Βάρσος υποδέχτηκε τους φίλους της ορχήστρας, λέγοντας ότι είναι ανοικτός σε οτιδήποτε προάγει τον Πολιτισμό στην πόλη μας.

varsos-frantsesko1
Ο Γιώργος Βάρσος και ο Φραντσέσκο Βιανέλλο

Σύντομος ήταν και ο χαιρετισμός του προέδρου των Φίλων της Ορχήστρας Φραντσέσκο Βιανέλλο, ο οποίος μίλησε για την περιοδεία της φημισμένης Ορχήστρας Academika  του Ωδείου Αθηνών, η οποία έχει έρθει τρεις φορές στην πόλη μας, μία μάλιστα ανάμεσα στις δύο καραντίνες , το καλοκαίρι του 2020, όταν οι οιωνοί ήταν ακόμη ζοφεροί για την εξέλιξη της πανδημίας.

tsouxlos ACADEMICA
Ο Νίκος Τσούχλος με την ορχήστρα ACADEMICA

Η Ορχήστρα Academika  του Ωδείου Αθηνών, περιοδεύει τους καλοκαιρινούς μήνες σε επιλεγμένες γωνιές της Αττικής προσφέροντας ανάσες Πολιτισμού στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις συναυλίες της χορηγείται από το ΕΣΠΑ 2014-2022 καθώς επίσης από το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αττικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που προσήλθαν από νωρίς στην δροσερή αυλή της βίλας και παρόλη τα πολλά καθίσματα που διέθεσε το Πολιτιστικό του Δήμου Κηφισιάς, οι καθυστερημένοι βρήκαν χώρο να καθίσουν σε όμορφα διεσπαρμένα πεζούλια ή κάποιες έξτρα καρέκλες από τη χώρο της οικίας Βάρσου.

gewrgiadoy
Η Ρία Γεωργιάδου κάνει πρόβα δίπλα στην πισίνα

Ο Διευθυντής της Ορχήστρας Νίκος Τσούχλος, ευχαρίστησε το κοινό για την όμορφη και ζεστή υποδοχή ενώ στο δεύτερο μέρος συμμετείχε και η φλαουτίστα Ρία Γεωργιάδου.

georgiadoy
Η Ρία Γεωργιάδου με τον Νίκο Τσούχλο

Στη συναυλία παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης καθώς και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίνα Ασπασία Βλάχου.

dendrinos1
Από δεξιά ο Γιώργος Δενδρινός και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου με τις συζύγους τους
bantali;
ΗΑπό δεξιά η Δέσποινα Βανταλή, η Αγγελική Βαλασοπούλου και η Στέλλα Γιαννακοπούλου
alipranti1
Το νεοεκλεγμάνο συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτείας με την πρόεδρό του Λάουρα Αλιπράντη

Στο τέλος δόθηκε μικρή δεξίωση στον χώρο της πισίνας.

coktail1
Κοκτέιλ στην πισίνα

Τέλος να θυμίσουμε την τρίτη ακτά σειρά συναυλία που θα πραγματοποίσουν φέτος το καλοκαίρι, οι Φίλοι της Ορχήστρας, στο ξωκλήσσι του Τίμιου Σταυρού στο Πανόραμα Κηφισιάς, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 8.30 μμ. afisa timios-stauros