Έγιναν στην Ανθοκομική

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με δημοτικούς χορούς και τραγούδια  αλλά και pop μουσική και καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους απολαύσαμε αυτές τις ημέρες στην Ανθοκομική Έκθεση.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και φέτος στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών  της ευρύτερης περιοχής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ΑΛΛΑΖΩ αλλά ΖΩ που έχει σκοπό τη βιωματική μάθηση και την κατανόηση των νέων δεδομένων της κλιματικής αλλαγής, το οποίο γίνεται τις πρωινές ώρες. Ήδη έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα πάνω από 300 παιδιά με τα σχολεία τους και  μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα άλλοι 450 μαθητές θα βρεθούν στο Άλσος Κηφισιάς για το ίδιο λόγο.mathites1

 

Μέσω του προγράμματος τα παιδιά, κινούμενα πάνω σε μια διαδρομή γνώσεων και μέσω παιχνιδιού ρόλων, αντιλαμβάνονται βασικές έννοιες του περιβάλλοντος (νερό, έδαφος, χλωρίδα, πανίδα, άνθρωπος).

Μέσα από αυτές τις έννοιες μπορούν να μάθουν τι συμβαίνει στο περιβάλλον  και πως επηρεάζεται η καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πυρκαγιές ή τις πλημμύρες, τη σημασία των μελισσών για την διατροφή μας, τον ρόλο του αστικού και περι-αστικού πρασίνου κ.λπ.

Για παράδειγμα, κάποια παιδιά απαρτίζουν την ομάδα του νερού, άλλα θα σχηματίζουν την ομάδα της φωτιάς, την ομάδα της χλωρίδας, της πανίδας, του εδάφους κλπ. Μέσω του παιχνιδιού εκμαιεύεται η αντίδραση των παιδιών όταν εμφανίζεται η φωτιά σε έναν υπαίθριο χώρο: Τι θα κάνει το νερό; Τι θα κάνουν τα έντομα, τα πουλιά, τι θα κάνουν τα φυτά;

Εκπαιδευτές του προγράμματος είναι ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος Γεωπόνος Γ.Π.Α., η Αφροδίτη Ρήγα Γεωπόνος Γ.Π.Α και  γεωπόνοι, απόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.taxiarxis1

Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης βρέθηκε στο Άλσος την Τρίτη 10 Μαΐου, με μαθητές από σχολεία του Δήμου μας να συμμετέχουν, να παίζουν και να ενημερώνονται, στο πλαίσιο της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης.

anakyklvsi-skordilis1
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης με την ομάδα για την ανακύκλωση

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση  που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – ΕΕΑΑ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ», να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

konitopoulou1
Ο Χρήστος Λαχανάςμε την Δέσποινα Σλέρλου, την Στέλλα Κονιτοπούλου και την Κατερίνα Τσιάμα

konitopoulou1αxoreytiko-bikelas1

Η Στέλλα Κονιτοπούλου τραγούδησε αφιλοκερδώς με επταμελή παραδοσιακή ορχήστρα και χόρεψαν τα τμήματα παραδοσιακού χορού του Βικέλα σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα, το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου.

Το Σάββατο 7 Μαΐου το μεσημέρι η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποίησε εκδήλωση για υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

mayri1Το απόγευμα της ίδιας μέρας η τραγουδίστρια pop  Έλενα Μαυρή. Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρέλης & New Group έπαιξαν νέο ροκ, τζαζ, μπλουζ και έθνικ μουσική.tzaz1

Η Κυριακή 8 Μαΐου ήταν αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας. Ομάδες με παιδιά από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Κηφισιάς συμμετείχαν στα φετινά Ανθεστήρια με όμορφες στολές. anthestiria1Τα παιδιά ξεκίνησαν από το Κεφαλάρι και διέσχισαν το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και κατέληξαν στο Άλσος, μοιράζοντας χαμόγελα και άνθη στους περαστικούς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και του μαέστρου της Φίλιππου Χίου.anthestiria-filarmoniki1

 

 

xylopodaros1Στην κεντρική σκηνή ο KIFISSIA RADIO παιδικό πάρτι με πολύ χορό και την συμμετοχή ξυλοπόδαρων.zogler1syntrofia1

 

Την ίδια μέρα η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά παρουσίασε τα βιβλία της σε παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Ομιλήτριες της εκδήλωσης οι συγγραφείς, Άννα Βασιλειάδη, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου #ΚωνστανΤίναΤασσοπούλου #ΠαναγιώτηΠλησή και #ΙωάνναΚυρίτσηΤζιώτη .

 

bonzai1Στον χώρο των ομιλιών το Εργαστήρι BON SAI έκανε είπειξη κατασκευής φυτών με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο.xoreytiko-xen1

 

 

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας χόρεψε το τμήμα παραδοσιακών χορών της ΧΕΝ Κηφισιάς, στο χώρο των εκδηλώσεων με εντυπωσιακότατες φορεσιές τις οποίες έχουν ετοιμάσει τα μέλη της.

Λίγο αργότερα την πλούσια βραδιά έκλεισε ο Καραγκιόζης Ντέντεκτιβ από τον Μιχάλη Ταυλάρη.karagiozis1

Την Τρίτη 10 Μαΐου στον χώρο των ομιλιών ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού πραγματοποίησε ομιλία με θέμα το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις Πράσινες Πόλεις.

komianos1
Ο πρώην πρόεδρος της Ανθκομικής πάντα δίνει το παρόν με διαλέξεις στην Έκθεση

Και φυσικά οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι την λήξη της Ανθοκομικής την Κυριακή 15 Μαΐου.