Εκλογές με διαλεχτές Πατάτες, τεχνολογία ώρα μηδέν

κάλπη Γυμνάσιο

 Αχ καημένη ψήφος μου τι σου μέλλε να πάθεις!…

Πίσω από το Τιμόνι

Γράφει ο Αχιλλέας Χατζηνούσιος

Σε μια σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν υπηρεσίες και δομές. Από το νομικό σύστημα που διέπει ένα κράτος δικαίου προκύπτει και η άσκηση του εκλογικού  δικαιώματος  του κάθε  πολίτη.

Αυτό το κράτος, λέει… Λέει ότι ο πολίτης μπορεί να ψηφίσει και με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω της εφαρμογής wallet  στο κινητό τηλέφωνο από το gov.gr.

Τι καλά, και τι χαρά , να χρησιμοποιείται η τεχνολογία προς διευκόλυνση του πολίτη. Θυμάμαι έντονα και τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη που πήγε στο εκλογικό τμήμα να άσκηση το εκλογικό του δικαίωμα,  εδώ στην Κηφισιά  και επέδειξε με χαρά την εφαρμογή στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, αλλά είχε  ταυτόχρονα μαζί και την ταυτότητα οπότε είπε ότι σας βολεύει καλύτερα, φυσικά διάλεξαν τον παραδοσιακό τρόπο της ταυτότητας και ΟΧΙ της εφαρμογής.

Τι να κάνουμε εμείς δεν προνοήσαμε να έχουμε και την ταυτότητα μαζί, μιας και πολλάκις έχουμε κάνει την δουλειά μας με την επίδειξη ταυτότητας μέσω της εφαρμογής .

Τα βάσανα αρχίζουν όταν η διαδικασία αυτή σ’ αυτούς  που ασκούν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων  κατά την άσκηση εκλογικού δικαιώματος του πολίτη  που θέλει να ψηφίσει με την εφαρμογή,  πρέπει συν τοις άλλοις να  σάρωση το Qr του κωδικού ταυτότητας, να έρθει ένα SMS μήνυμα με τον κωδικό στο τηλέφωνο του πολίτη, όπου πρέπει να πει τον κωδικό ως ταυτοποίηση που ζητά η εφαρμογή του αντιπροσώπου, να τον καταχώρηση  για να συνεχίσει η διαδικασία ταυτοποίησης πιστοποίησης στοιχείων !

Σάρωση ώρα μηδέν, μήνυμα κανένα!

Ξανά πάλι δεύτερη προσπάθεια, τρίτη προσπάθεια μήνυμα δεν ερχόταν ούτε σε SMS ούτε σε email ούτε στο  viper πουθενά.

Το Qr του Βασίλη Ξυπολυτά μπορεί  να του είπε ΝΑΙ μια και  πήρε 64,44%  και  εκλέχτηκε επόμενος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, από ανθρώπους που θέλουμε τις νέες τεχνολογίες!

Το δικό μου Qr όμως μου είπε ΟΧΙ σ αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζεις κύριε!

Οπότε λέω και  προτείνω στην Πρόεδρο  στο 2628o εκλογικό τμήμα 1o Δημοτικό Σχολείο N. Eρυθραίας, Kορίνθου 12 Kηφισιά,  θα πρέπει να πάρετε τηλέφωνο να δείτε τι γίνεται.

Λέει απευθυνόμενη σε εμένα δεν έχω τον χρόνο να πάρω τηλέφωνο γιατί δεν μπορεί να διακοπεί η τρέχουσα  εκλογική διαδικασία και να ασχοληθούμε με εσάς, υποτιμητικό  λίγο αυτό όταν το ακούς, δεν νομίζετε;

Κοιτάζοντας την εφορευτική βλέπω μόνο δυο άτομα, αυτήν και τον γραμματέα, έδειξα κατανόηση μέσα μου.

Συνέχισε :  Φέρτε κάποιο έγγραφο προτείνοντας μου το δίπλωμα, που επίσης έχω στην εφαρμογή, και να πάρω εγώ τηλέφωνο να βρω την  άκρη.  Εδώ να

ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εγώ αρμόδιος σαν πολίτης να πάρω τηλέφωνο τον έφορο!

Παρότι έχω κάνει , γενικός επόπτης για όλον τον δήμο Κηφισιάς και με δημοτικούς  συνδυασμούς και κόμματος για εθνικές εκλογές. Τώρα δεν είχα την αρμοδιότητα αυτή.

Τελικά αποχώρησα μέσα από το ΕΤ και  έψαχνα  μήπως βρω κάποιο τηλέφωνο, μια και είχα ζητήσει και από την εκλογική αντιπρόσωπο που μου πρότεινε να πάρω εγώ τηλέφωνο αλλά δεν είχε να μου δώσει κάποιο, πήρα τηλέφωνο γνωστούς να βρω τους γενικούς επόπτες συνδυασμών μήπως έχουν το τηλέφωνο του έφορου, μήπως βρεθεί κάποια λύση.  Τίποτα οπότε αποφάσισα να καλέσω το 100 να έρθει να καταγράψει  το γεγονός ή μήπως βρεθεί κάποια λύση.  Έρχεται η υποδιοικητής του ΑΤ Κηφισιάς,  με τα πολλά μου πρότεινε μια λύση να πάμε στο ΑΤ  Κηφισιάς  να  εξακριβώσουν τα στοιχεία μου, λέγοντας μου ότι παίρνει ώρα αυτή η διαδικασία  και ίσως να μην προλάβω να ψηφίσω, μια και η ώρα είναι 17:00.

Το δέχθηκα όμως προτείνοντας,  γιατί η εκλογική  αντιπρόσωπος δεν θέλει, να της κάνω μια υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr για ταυτοποίηση στοιχείων, όπου να λέει στο κείμενο, να αναφέρει το όνομα της κτλ

Προσέξτε αυτή  είναι μια διαδικασία η υπεύθυνη δήλωση μέσω του gov.gr που δέχεται ηλεκτρονικά κάθε δημόσια υπηρεσία – αρχή, αντί τη φυσική σου παρουσία, αντί ψηφιακής υπογραφής και που δεν έχουν την δυνατότητα να  ελεχθούν από σχεδόν όλες μη πω όλες της υπηρεσίες.

Αυτό θα έκανα ΕΓΩ σαν γενικός επόπτης εάν είχα το πρόβλημα. Μην ξεχνάτε για να εκδώσει το έγγραφο κάποιος με αυτήν την διαδικασία,  έρχεται κωδικός στο τηλέφωνο.

Μπλόκαρε κάτι πως δίνουμε λύση;

Δεν το δέχθηκαν ούτε αυτό.

Η εγκύκλιος 1095 καθορίζει στο άρθρο 8 άσκηση εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα  άρθρο   83 του π.δ. 26/2012 .

Δεν πιστεύω να θέλετε και πρόβλεψη σε  κολλήματα της εφαρμογής που δεν υπήρχε.

eforos1Το δεύτερο που με προβληματίζει είναι ότι στα εκλογικά κέντρα της Κηφισιάς δεν υπάρχει η ανάρτηση του έφορου κλπ όπως για παράδειγμα αυτό στην φωτογραφία που έστειλε ένας φίλος μου δικαστικός αντιπρόσωπος, σε εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας που ήτανε, ώστε ο εκλογικός αντιπρόσωπος να αναφέρει το πρόβλημα του και να διευκολύνει το έργο του.

Μην μου πείτε τώρα ότι θα το έχει ο δήμος Κηφισίας. …….γιατί ούτε ο δήμος το είχε.

Εξυπακούεται  ότι κάνανε ενέργειες να με βοηθήσουν (εάν και το αποτέλεσμα το ήξερα διότι μόνον ο εφορος θα μπορούσε να δώσει λύση)

Κατά την αποχωρήση μου είδα τον  Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο να έρχεται, η ώρα είχε περάσει η κάλπες έκλεισαν με χαιρέτισε με το μικρό μου όνομα ο άνθρωπος, του ζήτησα εάν έχει  το τηλέφωνο του έφορου, μου είπε ναι το έχει, επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι για τους προέδρους θυμίζοντας ότι πέρασε η ώρα, οι κάλπες έκλεισαν.

ΥΓ: Ωστόσο  την άλλη φορά που θα έχουμε εκλογές θα έχουμε αντίστροφη των πραγμάτων δεν θα ισχύουν η σημερινές ταυτότητες  θα θέλουν τις ψηφιακές, το Μέλλον κύριες και κύριοι το Μέλλον !